1
Ostali sportovi

FOTO: YouTube screenshot

SRAMOTA! NASTAVLJA SE TEROR NAD RUSKIM SPORTISTIMA: Olimpijski šampion suspendovan zbog prisustva na mitingu!

Objavljeno: 22.04.22 u 10:20

Nikad veća umešanost politike u sport!

Dvostruki olimpijski šampion u plivanju, Jevgenij Rilov, suspendovan je od strane Svetske
plivačke federacije na devet meseci. FINA je donela ovakvu odluku jer je Rus pisustvovao mitingu na stadionu Lužnjiki, koji je održan 8. marta povodom godišnjice aneksije Krima. Na mitingu je govor držao predsednik Rusije, Vladimir Putin.

Prema navodima čelne plivačke organizacije, Rilov je kažnjen zbog davanja podrške Rusiji u sukobima sa Ukrajinom. Jevgeniju kazna stupa na snagu od 20. aprila.

Svakodnevno se ruskim sportistima zabranjuju učešća na takmičenjima u raznim disciplinama. Politika je trenutno toliko ušla u sport, pa se postavlja pitanje da li sport na svetskom, profesionalnom nivou uopšte i postoji!? Petostruki svetski i dvostruki olimpijski šampion nije jedini kažnjen među plivačima. FINA je ‘dala primer’ organizatorima Vimbldona, jer je uspela da ih preduhitri u zabrani učešća na takmičenjima. To je razlog zbog kojeg na Svetskom prvenstvu u junu, koje se održava u Budimpešti, nećemo gledati plivače iz Rusije i Belorusije.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter