1
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆ NE PLANIRA DA ODUSTANE: Još uvek nije gotovo, možemo da igramo sa njima! (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.22 u 15:44

Aktuelni MVP o situaciji!

Ne nalaze se Nagetsi u baš zavidnom položaju plej-of seriji protiv Voriorsa. Izgubili su tri vezane utakmice i samo jedan poraz ih deli od rane eliminacije u plej-ofu, ali i pored loše situacije najbolji košarkaš po statistici ove sezone, Nikola Jokić, ne planira da odustane.

„Da nije gotovo. Dokle god se budemo trudili kao danas sve će biti dobro. Oni su dobar tim, ali smo mi pokazali da možemo da igramo sa njima“, izjavio je Jokić.

O samom meču kaže seledeće.

„Bili smo agresivni. Oni su talentovana ekipa koja pogađa svoje šuteve. Znaju da igraju zajedno. Mi smo na kraju imali lošu šutersku selekciju i nekoliko izgubljenih lopti. Oni su ubacili 18 trojki i u proseku beleže 16-17 trojki u ovoj seriji. To je njihovo oružje. Veoma ih je teško čuvati. Imaju tri, zapravo četiri sjajna poentera i ostale koji prihvataju svoju rolu. Zato su osvajali titule“, smatra Jokić.

Duel u Koloradu bio je nešto ujednačeniji.

„To je plej-of, normalno je. Obe ekipe pokušavaju da pobede. Bili smo blizu i nismo pobedili. Bila je interesantna utakmica, ne kao dve pre toga“, kaže Jokić pa nastavlja: „Imali smo nekoliko sjajnih povrataka. Igrali smo oslobođeno, ali ne znam zašto nismo tako igrali do sada. Oni su favoriti, tako da ne znam zašto nije bilo tako od prve utakmice. Sve je moguće“, rekao je Jokić.

Drejmond Grin pokazuje da je vrhunski defanzivac..

„On je sjajan igrač. Zna pokrete. Zna kako da igra kroz kontakt, agresivan je. Uradili su sjajan posao, ne samo sa njim, već kada su se svih petorica na parketu On je njihov lider u odbrani i recimo mozak u napadu. Pronalazi saigrače, postavlja blokove i naravno da ima Karija, Tompsona i Pula, ali ih on čini jedinstvenim. On je niži i njegovi su kukovi niži pa mu je lakše da me izgura“, objasnio je Jokić.

Za sam kraj sumirao je.

„Bila je interesantna utakmica. Borili smo se, bili smo dosta agresivniji nego u prethodne dve utakmice. Sjajno smo šutirali, skakali i asistirali. Imali smo ritam, ali i 17 izgubljenih lopti… Oni su bili u ovakvim situacijama i znaju kako da reše te bitne lopte i bitne minute. Ovo je još jedan nauk za nas“, zaključio je Jokić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter