0
Košarka

FOTO: x - Denver Nuggets @nuggets/ Twitter screenshot

JOKIĆ DOMINIRA, ALI NE MOŽE SAM: Golden Stejt ponovo bolji od Nagetsa! (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.22 u 08:20

Ekipa iz Kolorada ne uspeva da pruži ozbiljniji otpor Voriorsima!

U trećoj utakmici prve faze plej-ofa NBA lige, Denver Nagetsi ugostili su Golden Stejt Voriorse. Domaćin nije uspeo da učini seriju neizvesnijom ni uz podršku više od 19 hiljada navijača. Voriorsi su upisali treći trijumf (3:0) i sada su na korak od plasmana u narednu fazu takmičenja. Gostujući sastav slavio je rezultatom 113:118.

Nakon vrlo neizvesne prve deonice, gosti su u drugom periodu igre uspeli rezultatski da se dvoje. Kari i ekipa su do velike pauze stekli 10 poena prednosti. S obzirom na prikazano u prethodnim okršajima dva tima, dostići dvocifren zaostatak na poluvremenu bila je to gotovo nemoguća misija za Nagetse. Ipak, blistava treća četvrtina ekipe Majka Melouna podigla je atmosferu u hali. Domaći su preokrenuli rezultat i sa +2 ušli u odlučujuću četvrtinu.

Posustali su Nagetsi onda kada je bilo najvažnije. Golden Stejt je pokazao da je u ovom trenutku barem dva koraka ispred rivala. Iskusno i kvalitet gostujućeg tima još jednom su presudili.

Voriorse je do trijumfa predvodio Stef Kari, koji je meč završio sa učinkom od 27 postignutih poena, tri skoka i šest dodavanja koja su njegovi saigrači pretvorili u poene. Pul je dodao identičan broj poena i skokova, ali tri asistencije manje. Klej Tompson se istakao sa 26 poena, skokom i asistencijom.

Nikola Jokić je blistao u dresu poraženog sastava. Džoker briljira iz utakmice u utakmicu, ali ne može sam protiv svih. Srbin je meč završio sa 37 ubačenih poena, 18 uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja.

Naredni duel na programu je u nedelju, u terminu od 21 čas i 30 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter