0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@GNev2

GERI NEVIL O BUDUĆNOSTI TEN HAGA: Trebaće mu vremena, ispred njega je ogroman posao!

Objavljeno: 22.04.22 u 17:23

Nekadašnji kapiten Junajteda o novom treneru!

Već nekoliko godina Mančester Junajted je u ogromnoj krizi. Još od Žozea Murinja nisu podigli trofej, a jedan od najboljih igrača u istoriji Crvenih Đavola, Geri Nevil, govorio je o očekivanjima od novog menadžera kluba sa Old Traforda, Erika ten Haga, a takođe je posavetovao upravu da treba vremena za gigantski posao koji ga čeka.

„Ono što gledamo sada je prosto neprihvatljivo. To je ono sa čime prvo mora da se krene, a Ten Haga čeka veliki posao ako želi klub da vrati u okvire i minimum standarda koji moraju da budu ostvareni. Stav igrača i ekipe, radna etika, samopouzdaje, samouverenost i onda možda možemo da se nadamo da će moći da se razmišlja o osvajanju trofeja“, rekao je Nevil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

„Iskreno, ne bih mu nametao pritisak u prvih godinu ili dve da mora da osvoji trofej. Bilo bi sjajno ako bi se desilo, ali to bi nadmašilo sva moja očekivanja. Ja bih rekao, ok hajde da budemo u top četiri, da vratimo Junajted u Ligu šampiona, da tako privučemo igrače koji mogu i žele da igraju, a onda da im vratimo veru u klub“, nastavio je Nevil.

Uporedio je za kraj i Junajted sa Liverpulom.

„Jirgenu Klopu je bilo potrebno četiri-pet godina da osvoji Premijer ligu, a sve vreme je radio sjajan posao. Ne bih pritiskao Ten Haga da mora da bude šampion Englekse u prve dve ili tri godine. Junajted je milion milja od toga u ovom momentu. Na kraju prošle sezone mislio sam da se približavaju, ali sve se srušilo i raspalo u milion komada. Ne znam šta se dogodilo, ali na Ten Hagu je da sakupi te komade i izgradi sve nanovo. Ono što je važno na početku – stvoriti dobar osnov za ono što želi da ostvari za tri, četiri, pet godina i tek tada možeš da očekuješ trofeje“, zaključio je Nevil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter