0
Košarka

FOTO: x - Dallas Mavericks @dallasmavs/ Twitter screenshot

DALAS POBEĐUJE I BEZ DONČIĆA: Memfis preokrenuo protiv Minesote! (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.22 u 09:20

Uzbudljivi mečevi prve faze plej-ofa NBA lige!

U odsustvu Luke Dončića zbog povrede, ulogu lidera ekipe preuzeo je Džejlen Branson. Amerikanac se odlično snašao i blistavim partijama vodi Maverikse do pobeda. Dalas je napravio brejk i rezultatom 118:126 savladao Jutu. Ekipa trenera Kida sada vodi sa 2:1 u seriji.

Gosti su dominirali u prvom poluvremenu. Dalas je odlično realizovao svaku ukazanu priliku da dođe do poena. Juta nije imala odgovor na takvu igru gostujućeg sastava tokom prvih 24 minuta igre. Maveriksi su na veliku pauzu otišli sa +17. Domaćin se probudio u nastavku, ublažio prednost Dalasa, ali nije uspeo ništa više od toga.

Džejlen Branson je ubacio 31 poen, iz skok i pet uspešnih dodavanja. Dinvidi je dodao 20, Kleber 17, a Bertans 15 poena.

U redovima poraženih istakao se Dovovan Mičel sa 32 postignuta poena. Zapaženu ulogu imao je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je meč završio sa 24 postignuta poena.

Memfis Grizlisi su slavili na gostovanju u ‘Target Centru‘. Savladana je Minesota rezultatom 95:104, pa Grizlisi sada vode sa 2:1 u pobedama.

Glavni zasluženi za trijumf je Bejn, koji je ubacio 26 poena, uz šest skokova i dve asistencije. Klark je dodao 20 poena i osam uhvaćenih lopti.

U redovima Timbervulvsa istakao se Rasel sa 22 poena, pet uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter