0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Fabio Fognini (ITA) v Aljaz Bedene (SLO) Beograd, 21.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

BITKA ZA TROFEJ SE NASTAVLJA: Bogat teniski program u prestonici Srbije! (FOTO)

Objavljeno: 22.04.22 u 09:50

Na repertoaru su po dva meča u singl i dubl konkurenciji!

Teniska publika ima priliku da uživa u mečevima na Serbia openu. Brojne zvezde belog sporta takmiče se u Beogradu, a kako turnir odmiče, mečevi su sve uzbudljiviji.

Na terenima Teniskog centra ‘Novak’ danas su na programu dva četvrtfinala u singlu i dva polufinalna duela u dubl konkurenciji.

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Fabio Fognini (ITA) v Aljaz Bedene (SLO)
Beograd, 21.04.2022.
foto: Starsrport/Serbia Open

Program otvaraju Fabio Fonjini i Oskar Ote. Italijan i Nemac se nisu sastajali do sada. Blaga prednost daje se Fonjiniju, kako zbog iskustva, tako i zbog boljeg plasmana na ATP listi. Susret je zakazan za 11 časova.

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Jiri Lehecka (CZE) v Andrey Rublev
Beograd, 21.04.2022.
foto: Starsrport/Serbia Open

Po završetku tog duela na teren izlaze Andrej Rubljev i Taro Danijel. Japanac u Beogradu već drugu godinu u nizu igra iznad svih očekivanja. Pokazao je Danijel da je teška prepreka za svakog rivala, a zanimljivo je da u međusobnim duelima vodi protiv Rusa sa 2:1. Svaki susret Rubljeva i Danijela završen je nakon tri seta i više od dva sata borbe. Jasno je da epitet favorita na papiru pripada Rubljevu koji je trenutno 8. teniser na planeti. Danijel zauzima tek 104. poziciju.

U dubl konkurenciji vodi se borba za plasman u veliko finale! Tandem iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Nikola Čačić i Tomislav Brkić, odmeriće snage sa Arielom Beharom i Gonzalo Eskobarom. Meč je zakazan za 13 časova. Šest puta su igrali jedni protiv drugih, a teniseri iz Južne Amerike imaju bolji skor (5:1). Svih šest duela odigrali su od marta prethodne sezone.

Program zatvaraju verovatno i glavni favoriti za osvajanje titule, Nikola Mektić i Mate Pavić, koji će igrati protiv Huga Nisa i Jana Zielinskog. Nikada nisu igrali jednih protiv drugih, a danas će to učiniti od 14 časova, ako ne dođe do promena u rasporedu odigravanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter