0
ATP

FOTO: Twitter/printscreen

RUBLJOV ‘OTVORIO DUŠU’: ‘Samo želimo da se takmičimo!’

Objavljeno: 21.04.22 u 20:51

Neverovatna situacija!

Sportisti iz Rusije sve više bivaju izbacivani iz određenih organizacija, a sada bi isti koncept mogao da bude primenjen i na tenis. Vimbldon će najverovatnije biti održan bez tenisera iz Rusije i Beloruisije, a evo šta je na to rekao Rubljov.

‘U mojoj poziciji, uz pritisak koji imam, ne postoji pravi odgovor. Pričaću iz srca i onako kako se osećam. Izneo sam jasan stav o ovoj situaciji i izneću još jednom. Nisam političar, ne znam ništa o vestima, ne pratim. Samo radim naporno da bih igrao tenis i pobeđivao. To je moj posao. Dobili smo zvaničnu odluku Vimbldona. Da budem iskren razlozi njihove odluke nemaju mnogo logike. Razumeo bih da ta suspenzija ruskih igrača može nešto da promeni, ali ona neće promeniti ništa. Stvari koje se sada dešavaju su diskriminacija ruskih tenisera. Engleska vlada promoviše slobodu govora, demokratiju, a to bi imalo smisla da su nam dali izbor, da li želimo da igramo ili ne želimo. Da je postojala opcija da se sav novčani prihod dodeli humanitarnim organizacijama i porodicama nastradalim u ratu, taj potez bi pokazao da engleska vlada želi mir i da pomogne. Novac bi mogao da ide do milion funti, što je ogromna svota tenis i Vimbldon bi bili prvi koji su to uradili u vreme rata, pokupili bi svu slavu.’ – reči su sjajnog tenisera, koji potom dodaje:

‘Samo želimo da se takmičimo, ne zanima nas politika. Ne pratim dešavanja, iako sam Rus i rođen sam u Rusiji. Samo želim da pokažem da smo mi dobri ljudi, ljubazni i da to svima bude jasno.’ – zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter