0
Boks

FOTO: N.Miletic

NOVI IZAZOV ZA SRPSKOG BOKSERA: Marko Nikolić spreman da izdominira u Italiji – ‘Ovde nisam došao turistički, već da pobedim!’

Objavljeno: 21.04.22 u 19:24

Okršaj Nikolića i Zuka u Verbaniji za WBC internacional titulu.

Najbolji profesionalni bokser Srbije u poluteškoj kategoriji, 33- godišnji Marko Nikolić u italijanskom gradu Verbanija bori se za 29. pobedu u karijeri i novi šampionski pojas. U petak 22. aprila 2022. u glavnoj borbi večeri boks spektakla čelična pesnica Srbije odmeriće snage sa neporaženim italijanskim bokserom Ivanom Zukom za WBC internacional titulu u supersrednjoj kategoriji (76,200 kg) u deset rundi.

FOTO: N.Miletic

Nikolić iza sebe ima 29 profesionalnih borbi, od toga 28 pobeda, 12 nokautom. Sa druge strane Italijan Zuko ima 15 profesionalnih nastupa, isto toliko pobeda uz učinak od 13 borbi koje je rešio nokautom.

Održano je zvanično merenje na kome su oba boksera bili precizni, vaga je potvrdila tačnost Italijana i Srbina i dala zeleno svetlo za ulazak u magični četverougao. Na zvaničnoj konferenciji u VerbanijiNikolić je na pitanja medija o tome šta očekuje u sudaru sa miljenikom domaće publike odgovorio kratko i jasno:

– Sve što imam da kažem reći ću u ringu u petak uveče. Verujem da je Ivan Zuko dobar bokser, ali ja sam u Verbaniju došao da pobedim, ne turistički, tako da očekujem da ovaj WBC pojas odnesem u Srbiju – rekao je Nikolić.

FOTO: N.Miletic

Srpski boks as Marko Nikolić šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji osvojio je maja 2019. U Beogradu u Hali sportova “Ranko Žeravica” savladavši Italijana Adrijana Sperandina. Pojas je odbranio septembra 2020. u Obrenovcu protiv Francuza Patrika Boe. Sledi novi izazov, nova bitka za naslov WBC šampiona, ovaj put bez domaćeg terena i publike, ali to neće biti prvi put da Nikolić izlazi na megdan protiviniku iza kojeg će stajati cela hala. Srpski bokser imao je pregršt takvih borbi iz kojih je uvek izlazio kao pobednik, verujemo da će tako biti i u Verbaniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter