2
Evrokup

FOTO: Starsport

ŽELJKO OBRADOVIĆ NAKON TEŠKOG PORAZA: ‘Bačenih godinu dana – Jedan od najtežih poraza u karijeri!’

Objavljeno: 20.04.22 u 23:52

Ovakvog ga do sada nismo videli!

Košarkaši Partizana pretrpeli su poraz od Burse na domaćem terenu, čime su eliminisani iz Evrokupa. Nakon meča vidno utučen bio je Željko Obradović, koji je konferenciju otvorio na sledeći način:

‘Pre svega, želim da čestitam timu Burse na pobedi i da im poželim sve najbolje u sledećim utakmicama. Pravila su takva, mnogo mi je žao zbog igrača i navijača koji su ovde došli.’ – rekao je Žoc i potom dodao:

‘Nisam hteo duže da pričam na engleskom, jer je interesantnije. Ja preuzimam odgovornost za poraz u smislu svega, ne želim da ulazim u detalje, kako smo postavili utakmicu i sve. Imali smo lako da dobijemo utskmicu, ali nismo. Preuzimam odgovornost za go, veoma je ligucno, imam najvise iskustva i prosao je kroz sve kroz sta sam prosao. Strašno mi je žao, zato što smo potrošili godinu života, da igramo u ovakvom ambijentu i navijača, žao mi je i zbog njih i igrača, znao sam da su imali ogromnu zelju, ali je na kraju ispalo onako kako je ispalo.’

Apsolutno sve krivice za poraz preuzeo je na sebe:

‘Šta god da je, loše se završilo po nas. Mogao bih da analiziram kao što sam to radio. Mi smo potrošili godinu dana naših života ni za šta i to je ono što je katastrofa. Došao sam sa najvišim ambicijama ovde. Navijači, ovo ne može niko u Evropi da napravi. Jedna je utakmic,a pokušali smo da je napravimo. Iz prvog poluvremena razumem nervozu, sve smo mi to prošli, ali kada se to tako završi, ostane neki gorak ukus, ja sam uvek branio igrače, verujte mi, rekao sam da ću imati fantastičan stručni štab koji radi fenomenalno, pripremali smo, sve radili, ali nije bilo dovoljno, ali krenućemo od nas, od trenera, od mene pre svega.’ – rekao je Žoc i potom dodao da je ovo jedan od najtežih poraza u njegovoj karijeri.

‘Jedan od najtežih sigurno, znam koliko smo svi u Partizanu želeli nešto da napravimo ove godine, sve je izgledalo dobro sem finala Kupa, znam koliku je energiju uložio predsednik, Zoran Savić, koliku smo mi energiju davali, onda je naravno teško, ko zna koliko će nas dugo držati poraz. Treba zaboraviti, imamo još jedno takmičenje, nisam znao da kažem igračima kad će sledeći trening, nisam mogao da zamislim kad će to da se desi. Kad će ABA liga, ne znam, ostaje nam da treniramo, da kako to zvučalo, pripremimo i izvučemo što bolje. Neverovatne stvari su se desile.’

FOTO: Starsport

Upitan je da li će ostati na klupi Partizana ili ipak odlazi..

‘Ne, ne, ja sam došao ovde na tri godine, to moze biti odluka kluba ako je nezadovoljan radom i ako misli da ima neko bolji za to mesto. I daje prošlo najbolje, ostao bih da radim, ovo su teški momenti, takav je život, valjda će ovo pomoći svima, ja ću analizirati sve sa pomocnicima, nema nam druge da se držimo zajedno, ako misli neko da sam ja problem, nemam problema s tim.’

0
0

2 Komentara

  1. „Bacena jedna godina…?!!!!!!“…Vama nije BACENA, posto VAM JOS NIKO NIJE ODUZEO SVA „PRIMANJA“ OD TE GODINE, tj. NEZASLUZENE PLATE..!!!!! NAMA=GROBARIMA JE ODUZETA JOS JEDNA GODINA ZIVOTA, BEZGRANICNE LJUBAVI I POVERENJA U…KOGA..?!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter