0
Domaći fudbal

VAR soba room video assistant referee ilustracija illustration Fudbalski Savez Srbije-Sudije-Komisija-Seminar Stara Pazova, 04.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SVI NIŽELIGAŠKI MEČEVI DOSTUPNI ZA GLEDANJE: Ambiciozan projekat za modernizaciju fudbala u Srbiji!

Objavljeno: 20.04.22 u 19:14

Videćemo kako će sve izgledati!

Ideja dogovorena sa Telekomom je naime pojekat koji bi drastično uticao na domaći fudbal: sve utakmice liga ispod elite u direktnom prenosu na telefonu preko aplikacije! U Kući fudbala se između FSS i Telekoma spremaju planovi kako modernizovati fudbal u Srbiji, a jedna od tačaka dnevnog reda biće pokušaj realizacije prenosa svih mečeva nižih liga.

Plan je da na svakoj utakmice bude postavljena najmanje jedna kamera, a tehnologija je otišla toliko daleko da danas postoje kamere koje same, bez kamermana, prate kretanje lopte. Nije to ništa novo u Srbiji, daleko od toga, primeri korišćenja takve tehnologije postoje čak i u drugim sportovima i nižim ligama. Najčešće se mogu videti pored gola na superligaškim utakmicama.

U aplikaciji bi bili mečevi Srpskih liga, međuopštinskih, opštinskih liga, kao i mlađih kategorija, a verovatno i Prve lige Srbije, mada prava za prenose utakmica drugog ranga ima TV Arena sport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter