0
Evropske lige

FOTO: Hellas Verona FC @HellasVeronaFC/ Twitter

VERONU NE ZANIMA KO JE SA DRUGE STRANE TERENA: Tudorova ekipa pobeđuje i kad Čolito ne pogađa! (FOTO)

Objavljeno: 19.04.22 u 00:00

Atalanta se porazom udaljila od Evrope!

Poslednja utakmica 33. kola nacionalnog šampiona Italije odigrana je u Bergamu. Akteri meča bili su Atalanta i Verona. Gosti su još jednom pokazali da ih apsolutno ne zanima koja ekipa se nalazi sa druge strane terena, pa su sjajnom igrom kreirali još jedno iznenađenje. Verona je slavila rezultatom 1:2, pa tako značajno umanjila šanse Atalanti da zaigra na evropskoj sceni naredne sezone.

Domaćin jeste imao posed lopte na svojoj strani, ali ne i dominaciju u polju. Ekipa trenera Igora Tudora se ne plaši da krene u ofanzivu. Publika je posmatrala pravu bitku na terenu. Gosti su uputili čak 21 udarac ka golu Huana Musoa, dok je Atalanta zapretila u 17 navrata.

Prvi put u Gasperinijevoj eri na klupi ekipe iz Bergama, Atalanta je izgubila šest utakmica u prolećnom delu šampionata. Tako loše rezultate plavo-crni poslednji put su nanizali u sezoni 2015/2016.

Prvi pogodak na utakmici dogodio se u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre. Đovani Simeone je poslao centaršut u kazneni prostor domaćina, lopta je stigla do Federika Ćekerinija, a on je istu glavom prosledio u mrežu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, a Atalanta je morala da juri zaostatak od dva pogotka. Teun Kupmeiners je blokirao šut jednog od protivničkih igrača, ali lopta je promenila pravac i Holanđanin je zatresao sopstvenu mrežu.

Uspela je Atalanta da ublaži poraz, ali ništa više od toga. Nakon kvalitetnog centaršuta Zapakoste, najviši u skoku bio je Đorđo Skalvini. Italijan je savladao Montipa u 82. minutu.

Svih 90 minuta za gostujući sastav odigrao je reprezentativac Srbije Ivan Ilić, dok je Darko Lazović otišao na zasluženi odmor u 78. minutu, kada je zamenio Fabio Depaoli.

Atalanta u narednoj rundi gostuje Veneciji, a Verona će dočekati Sampdoriju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter