0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NBA: Košmar Denvera – Voriorsi poveli 2:0, Jokić isključen! (VIDEO)

Objavljeno: 19.04.22 u 08:24

Košarkaši Golden Stejta poveli su 2:0 u plej-of seriji NBA lige protiv Denvera – 126:106.

Tim iz Kolorada je protivniku uspeo samo tokom prve četvrtine da pruži dostojan otpor zahvaljujući dobrom timskom učinku, ali je domaćin predvođen Karijem i Pulom u nastavku diktirao tempo meča.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je opet imao dvostruki dvocifren učinak sa 26 poena uz 11 skokova i četiri asistencije ali to nije mnogo pomoglo njegovom timu, a on je pre ostalih igrača morao na tuširanje, zbog druge tehničke greške.


VIDEO:YouTube/Hooper Highlights

Somborac je konstantno bio na meti faulovai provokacija, čemu je na kraju i podlegao. Tako je u jednom momento Gari Pejton dodirnuo sa leđa, što je srpskog košarkaša potpuno izbacilo iz takta. Jokić se odmah iznervirao, okrenuo i krenuo ka Pejtonu, a veći sukob spreio je Stef Kari koji je stao ispred Nikole i zaustavio ga. Nakon toga je usledila i provokacija Grina, koji mu je mahao.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Stef Kari sa 34 poena, Pul sa 29 i Klej Tompson koji je ubacio 21 poen. Nemanja Bjelica je upisao 10 poena uz 2 skoka i 1 asistenciju. U timu Denvera, pored Jokića, najefikasniji su bili Barton, Moris i Hajland sa po 12 poena.

Serija se sada seli u Denver, gde će se utakmice igrati 22. i 24. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter