0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Richard Gasquet (FRA) v Miomir Kecmanovic (SRB) Beograd, 18.04.2022. foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

SVETLA BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA: Kecmanović ‘razbio’ francuskog veterana u Beogradu! (FOTO)

Objavljeno: 18.04.22 u 17:17

Ekspresna pobeda!

Na startu ATP 250 turnira u prestonici Srbije, Miomir Kecmanović savladao je Rišara Gaskea. Kecmanović je slavio sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3. Srbinu je za trijumf bilo dovoljno 73 minuta igre.

Agresivno je Kecmanović ušao u meč. Snažnim udarcima zadavao je izuzetno velike probleme Francuzu, koji je na zalasku karijere. Gaske je često bio nemoćan, a dugačke razmene završavalu su se u korist srpskog tenisera. Beogradski ljubitelji ‘belog sporta’ neprestano su podržavali domaćeg igrača. Miomir je odigrao besprekorno u prvom setu. Gaske jednostavno nije imao rešenje za napade rivala. Neretko je Kecmanović vrhunskim riternom završavao poene u servis gemovima francuskog veterena.

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Richard Gasquet (FRA) v Miomir Kecmanovic (SRB)
Beograd, 18.04.2022.
foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Uspeo je Gaske da se konsoliduje na početku drugog perioda igre. Osvojio je svoj servis gem, potom zapretio sa dve brejk lopte. Aplauzi i podrška sa tribina dali su vetar u leđa Kecmanoviću. Spasao je Miomir obe brejk lopte, a zatim osvojio gem. Nakon samo nekoliko minuta igre stekao je Srbin brejk prednosti. Značajno dužeg trajanja bili su gemovi u kojima je lopticu u igru ubacivao Francuz. Gaske fizički jednostavno nije ni blizu nivoa Miomira Kecmanovića. U jednom momentu uspostavljen je kontinuitet osvajanja servis gemova na obe strane, a ponovo je Miomir bio taj koji je prekinuo niz.

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Richard Gasquet (FRA) v Miomir Kecmanovic (SRB)
Beograd, 18.04.2022.
foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Gaske je pri rezulatatu 4:3 ponovo ispustio šanse za oduzimanje servisa domaćem igraču. Trenutno 38. reket sveta, koji iz dana u dan pruža sve bolje partije, u velikom stilu je završio meč protiv legendarnog Francuza. Kecmanović je osvojio brejk i drugi set osvojio rezultatom 6:3.

Miomir će u narednoj rundu odmeriti snage sa boljim iz duela Dominik Tim – Džon Milman. Bez obzira na 280 dana dugu pauzu, Tim je jedan od glavnih favorita za najviši plasman na turniru. Ipak, ako Kecmanović bude na nivou koji drži od starta sezone, biće tvrd orah i težak izazov za svakog rivala.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter