1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STATISTIKA GOVORI U KORIST CRVENO-BELIH: Eraković najbolji pojedinac na večitom derbiju!

Objavljeno: 18.04.22 u 22:21

Najpopularnija utakmica srpskog fudbala završena je bez pogodaka!

FK Crvena zvezda objavila je na svom zvaničnom sajtu statističke podatke sa platforme InStat, a oni se odnose na utakmicu 1. kola plej-ofa Superlige. U pitanju je večiti derbi, a kompletan izveštaj sa sajta crveno-belih prenosimo u nastavku teksta.

-Meč prvog kola plej-ofa Superlige Srbije završen je rezultatom 0:0, a Crvena zvezda je i posle 167. večitog derbija ostala lider na tabeli sa dva boda više od rivala. Posmatrajući statističke parametre, zaključan je jasan, Crvena zvezda je bila daleko bolji rival u subotnjem meču.

Prema statističkoj platformi InStat i prosečnom indeksu fudbalera oba tima – Crvena zvezda je na 227, a Partizan na 217. Kontrolisala je Zvezda utakmicu, a posed lopte govori u prilog tome i on iznosi 54:46. I dok je u prvom poluvremenu on bio egal, u drugom je Crvena zvezda 58 posto vremena kontrolisala loptu, a rival svega 42. Ujedno su i bolje konstruisali napade izabranici Dejana Stankovića. Crvena zvezda je na protivničku polovinu ušla 66 puta, u poslednju trećinu 36, a u kazneni prostor 12 puta. Što se rivala tiče, ti brojevi su – 53, 25 i 8, daleko manji. Očekivano smo bili bolji i kada je reč o driblinzima, pa smo izveli čak 15 uspešnih sa procentom od 56, a rival svega sedam sa 41 posto uspešnosti. I segment dodavanja potpuno pripada Crvenoj zvezdi, s obzirom na to da smo imali 348 uspešnih pasova, na spram Partizanovih 253 i procenat uspešnosti bio nam je bolji u kratkim i srednjim, dok su se gosti češće odlučivali za ispucavanja.

Velike bitke su se vodile, pogotovo na sredini terena, a i u tom segmentu su fudbaleri našeg tima bili bolji. Odnos duela je bio 54:46 za nas, a i u svim podsegmentima bili smo bolji od večitog rivala. Kada je reč o defanzivnim duelima – 63 na spram 53 posto, a slično je bilo i u ofanzivnim duelima – 47 na spram 37 posto. Uspešniji smo bili i kada je reč o vazdušnim duelima – 51 na spram 49 posto, ali i u duelima na zemlji – 57 na spram 43 posto. I startovi na loptu govore da su fudbaleri našeg tima bili hrabriji, jer je odnos uspešnih 74 na spram 57 posto.

Individualno gledano, najveći indeks korisnosti na meču zabeležio je mladi Strahinja Eraković (269), računajući igrače oba tima. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, pratili su ga Aleksandar Dragović sa 252 i Milan Rodić sa 247 – navodi se na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter