0
Evropske lige

FOTO: Cádiz Club de Fútbol @Cadiz_CF / Twitter

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Kadiz naneo Barseloni prvi poraz u LaLigi ove kalendarske godine! (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.22 u 23:22

Lukas Perez je heroj ekipe u žutim dresovima!

Kada se osvrnemo na četiri prethodna međusobna duela između Barselone i Kadiza zaključak je jasan – ekipa u žutim dresovima je noćna mora za tim sa stadiona ‘Kamp Nou‘. Upravo je na ovom velelepnom stadionu odigran i četvrti međusobni susret na kojem Barselona nije osvojila ceo plen protiv Kadiza, naprotiv, večeras nije osvojila ništa. Kadiz je prvi tim koji je u kalendarskoj 2022. godini savladao Katalonce u okviru LaLige. Izabranici trenera Serhija slavili su minimalnim rezultatom (0:1), a jedini pogodak na meču delo je Lukasa Pereza u 48. minutu.

Ćavijeva četa je od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka igrala u prepoznatljivom stilu. Katalonci su dominirali u polju. Od kada je Ernandez preuzeo tim, Barselona zaista ponovo liči na ekipu koja je dobrim delom prethodne decenije dominirala na evropskim stadionima. Stil igre koji Ćavi neguje izuteno je sličan fudbalskoj filozofiji Pepa Gvardiole. Bez obzira na potpunu kontrolu lopte i kreiranje prilika, Barselona nije uspela da zatrese mrežu gostujućeg sastava. Kada se sumiraju utisci, jasno je da realizacija nije bila na nivou koji priliči timu poput Barse.

Na golu Kadiza ponovo je briljirao Džeremi Ledesma. Čuvar mreže je pokazao koliko voli da brani protiv najboljih ekipa. Fudbaleri Barselone i Real Madrida su ove sezone u 17 navrata šutirali u okvir gola koji brani Ledesma, a on je svaki put iz takvih situacija izašao kao pobednik.

Barselona je porazom od Kadiza vezala dve uzastopne izgubljene utakmice na domaćem terenu još od aprila 2003. godine. Katalonci su tada u okviru domaćeg prvenstva poraženi od Deportiva La Korunje, dok ih je u Ligi šampiona nadigrao Juventus.

Barsa je mogla do vođstva već u trećem minutu. U petercu je do lopte stigao Feran Tores, pucao je u donji desni ugao, ali Ledesma je vrhunskom reakcijom zaustavio njegov pokušaj.

Skočila je ‘klupa’ domaće ekipe u 24. minutu. Memfis Depaj je oboren nakon duela u kaznenom prostoru, sve oči bile su uprte u glavnog arbitra, ali Latre je odmahnuo rukom i pokazao da se meč nastavi.

Kadiz je stvorio odličnu priliku u 27. minutu. Lukas Perez je dobio odličnu loptu u šesnaestrecu, namestio se na udarac, ali je bio neprecizan.

Najveće uzbuđenje u prvom delu igre dogodilo u 39. minutu. Pravu bombu ka golu Kadiza poslao je Osman Dembele, ali ponovo je Ledesma pokazao brze reflekse.

Odmah nakon velike pauze Lukas Perez je utišao preko 57 hiljada navijača domaćeg sastava. Odbijenu loptu Perez je poslao iza leđa Ter Štegena.

Znalo se da će Barsa svim raspoloživim snagama krenuti u ofanzivu. Osman Dembele se propisno ispromašivao do kraja utakmice. Francuz je propustio mnogobrojne prilike da donese makar bod svojoj ekipi.

Imao je i Kadiz svoje šanse u finišu utakmice. Gosti su najozbiljnije pretili preko Aleksa Fernandeza i Rubena Sobrina. Ipak, njihov glavni zadatak bio je da sačuvaju svoj gol, a obavili su ga na fantastičan način. Kadiz je osvajanjem tri boda izašao iz crvene zone i napravio veliki korak u borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja. Oni će u narednoj rundi ugostiti Atletik Bilbao, dok Barsu očekuje gostovanje Real Sosijedadu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter