0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED SERBIA OPEN: „Nisam bio spreman za Monte Karle, cilj što bolja forma na RG“!

Objavljeno: 18.04.22 u 16:13

Najbolji teniser sveta održao konferenciju!

Ove nedelje je na programu najveći turnir na teritoriji Srbije, Serbia Open, iz serije 250, a na njemu se ove godine takmiči, očekivano, najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, koji je izneo svoja očekivanja pred turnir u Beogradu.

„Svaki trenutak koristim za treninge kako bih fizički bio spreman za nastavak sezone. Nisam bio spreman za Monte Karlo. Nadam se da ću ovde odigrati više mečeva. Šljaka je specifična, iziskuje mnogo treninga. Očekujem podršku sa tribina, Nadam se da ću imati vetar u leđa. Rolan Garos mi je najveći cilj, razmišljam o njemu. Ovde želim da osvojim titulu, to mi je ambicija, ali idemo dan po dan“, kaže Novak.

Najpre se izvinio svima za pomeranje konferencije.

„Najpre, izvinjavam se svima što sam juče odložio konferenciju, imao sam četiri treninga juče. Svaki trenutak se trudim da povisim nivo fizičke spreme kako bih unapredio telo za izazove kioji slede na šljaci. Za Monte Karlo sam bio nespreman, znao sam da će biti tako. Nedostaju mi mečevi. Ovo je podloga koja zahteva da se igra često. Nadam se da ću ovde imati više mečeva nego u Monte Karlu i nadam se podršci sa tribina, to mi daje vetar u leđa“, dodao je Novak.

Pohvalio je i uslove u Beogradu.

„Osećam se dobro, izuzetno mi je drago što ću igrati ovde. Ono što mi treba je više mečeva, da podignem nivo tenisa. Prethodna iskustva su nam pomogla da ovaj turnir sada izgleda još bolje. Želimo da se svi ovde osećaju dobro. Uslovi ovde su sjajni, ima dosta terena, teretana, laundž, malo kuburimo sa prostorom, ali svi su vrlo zadovoljni. Nadam se da će i vreme da nas posluži i da će ogrejati sunce. Imamo prostora da napredujemo i nadam se da ćemo moći da sa turnira koji je ranga 250 pređemo uskoro na ATP 500“, dodao j Đoković.

Potvrdio je da mu je plan da posle Beograda igra na dva mastersa.

„Igraću u Rimu i Madridu, to će biti moje generalne probe za Rolan Garos. Radimo evaluaciju posle svakog turnira, pa ćemo videti kako ide dalje“.

Žreb je po njemu uzbudljiv.

„Biće nekoliko srpskih duela. Igraću protiv Đerea ili Hamada na startu, tu je i Kecmanović. Naravno da nam je želja da svi ostanemo što je moguće duže u žrebu. Evidentno je da Kecmanović dobro igra, poboljšao se u kretnji. Njegovi udarci su uvek bili odlični, ali kretnja mu je sada zaista odlična“, pohvalio je Miomira.

A na kraju, na pitanje o čemu misli pre spavanja, Novak se i našalio.

„Iskreno, Razmišljao sam kako da ne priklještim našeg psa, koji uvek leži između nas. Radio sam neke vežbe disanja i na kraju sam zaspao. Jutros sam se probudio živ i zdrav“, zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter