0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Argentina

EVO GDE ĆE BITI SMEŠTENA REPREZENTACIJA ARGENTINE TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA: Skaloni TVRDI:”Na jednom mestu imamo sve!”

Objavljeno: 18.04.22 u 18:55

Kampus Univerziteta u Kataru biće trening centar reprezentacije Argentine tokom Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se krajem ove godine održati u toj bliskoistočnoj zemlji.

To znači da će zvezde ove južnoameričke fudbalske velesile, kao što su Anhel Di Maria i Lionel Mesi upravo ovde provoditi većinu vremena tokom svog boravka na Mundijalu, sa izuzetkom odlaska na utakmice grupne faze u gradove Lusail i Ras Abu Aboud. Vodeća obrazovna katarska institucija pohvalila se ovom vešću i na svom Twitter nalogu rečima: “Reprezentacija Argentine je dobrodošla na Univerzitet u Katar, kao svoje mesto boravka tokom Svetskog prvenstva 2022. godine”.

https://twitter.com/QatarUniversity/status/1514269908816777219?s=20&t=mTiiINq7DJOg2J_0ff0yBA

Selektor Argentine Lionel Skaloni izrazio je veliko zadovoljstvo ovim planom, naglasivši pre svega praktičnu stranu odluke.

“Reprezentacija će spavati i trenirati u okviru kampusa. Ono što mi je veoma važno jeste činjenica da na jednom mestu imamo smeštaj i mesto za treniranje, što znači da nema potrebe da putujemo autobusom nekoliko puta dnevno”, izjavio je Skaloni.

Univerzitet u Kataru, kroz koji godišnje prođe više od 20 hiljada studenata, ima sve što je neophodno da se fudbalske zvezde, ali i ostatak delegacije, osećaju komforno i kao kod svoje kuće. To dokazuje i činjenica da je upravo ovaj kampus odabrao i Liverpool za svoje pripreme za učešće na Svetskom klupskom prvenstvu 2019. godine.

Foto: Hisense

Dva studentska fudbalska terena, od kojih jedan ima tribine sa 10.000 sedišta, su specijalno renovirani, imaju reflektore i na njima se sada može vežbati u večernjim časovima, što dosta olakšava treninge, zbog visokih temperatura. Takođe, na raspolaganju im je i luksuzan rekreativni kompleks u okviru koga se nalazi akvatik centar sa dva bazena, tu su i sauna, đakuziji i teretana, kao i tereni za sve većinu timskih sportova.

“La Albiseleste”, kako nazivaju tim Argentine, započeće nastup na Svetskom prvenstvu 22. novembra protiv Saudijske Arabije na stadionu Lusail. Nakon toga 26. novembra će na stadionu 974 u Ras Abu Aboudu odmeriti snage sa Meksikom, da bi se za svoju poslednju utakmicu grupne faze vratila u Lusail gde je 30. novembra čeka reprezentacija Poljske.

Ovo su samo dva od ukupno osam stadiona, izgrađenih posebno za Svetsko prvenstvo, koje je ujedno i jedno od prvenstava sa najmanjim brojem stadiona. Ipak, ono što ove nove i veličanstvene fudbalske arene čini izuzetno posebnima su njihov dizajn i brojne druge interesantne karakteristike. Tako će, na primer, svi stadioni biti kompletno klimatizovani tokom

odigravanja utakmica. To znači da će svi gledaoci na tribinama, kao i igrači na terenu, na prijatnih 27 stepeni biti pošteđeni pustinjskih temperatura. Svaki novoizgrađeni stadion je po mnogo čemu specifičan, bilo da se radi o dizajnu, ponudi ili nečemu trećem, a njihovu atraktivnost i specifičnosti je u specijalno urađenom video formatu predstavio Hisense, višegodišnji partner svetskih prvenstava u fudbalu i jedan od vodećih svetskih proizvođača elektronike i televizora.

https://www.youtube.com/watch?v=FcLLDVJQdRY

Zvezde Argentine i PSŽ-a, Di Marija i Mesi nedavno su se sa svojim saigračima pojavili u najnovijoj reklami brenda Hisense, u kojima se vide zabavni momenti iz svakodnevnog života ovih prvih pariskih komšija.

Foto: Hisense

https://www.youtube.com/watch?v=tzdYDct4oWk&ab_channel=Hisense

Jedan od najpoznatijih proizvoda ovog brenda je čuveni Laser TV, koji stvara potpuno novi doživljaj gledanja fudbala, pružajući gledaocima osećaj kao da se nalaze na samom terenu. Laser tehnologija distribuira svetlost i boje ravnomerno preko ekrana koji odbija ambijentalno svetlo. Na ovaj način, slike se prikazuju kristalno jasno i detaljno, bez obzira na kvalitet osvetljenja u prostoriji. High Dynamic Range (HDR) otvara čitav novi spektar boja i kontrasta koji doprinose novom doživljaju i bogatijim detaljima, dok X-FUSION tehnologija koristi precizan izvor svetlosti za oštriju i prirodniju sliku. Životni vek svetla projektora donosi više od 25.000 sati zabave, što će, bez sumnje,  zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika.

Umesto standarnde cene od 499.990 dinara, do kraja aprila možete Hisense Laser TV možete da kupite po neverovatnih 349.990 dinara!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter