0
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

BIĆE PROMENA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Legendarni Kolina otkrio kako će sudije nadoknađivati vreme u Kataru!

Objavljeno: 18.04.22 u 14:50

Proslavljeni fudbalski sudija Pjerluiđi Kolina otkrio je da će biti određenih promena na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Legendarni Kolina je u intervjuu za italijanske medije rekao da će sudije u Kataru produžavati mečeve i do 10 minuta.

Danas je prihvaćeno da je dobro kada meč ima oko 60 minuta efektivne igre. Mi u FIFA ćemo za Svetsko prvenstvo govoriti sudijama kako da nadoknade izgubljeno vreme, ali za postignute golove. Ako su tri gola postignuta u jednom poluvremenu, prosečno slavlje traje minut i po, to je pet minuta slavlja i pet minuta u kojima se fudbal ne igra. Ako želimo da budemo precizniji, moraćemo da se pripremimo za nadoknade vremena od po devet minuta – rekao je Kolina, a onda se osvrnuo na to kako se gubi vreme:

Ako pogledate statistiku, videćete da neki timovi igraju efektivno 52 minuta, drugi 43 minuta, a neki treći 58 minuta. Ako sve to saberete tokom jedne ligaške sezone, razlike postanu velike. Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da navijači i na stadionu i kraj TV ekrana plaćaju svojim novcem da gledaju meč od 90 minuta fudbala, ali nekad vide po 44-45 minuta igre. Pola cene karte ode na neaktivno vreme. Najviše protraćenog vremena ode na izvođenje auta ili gol-auta.


Kolina ističe da su ovakve stvari veoma bitne za fudbal.

Ove stvari su jako važne za fudbal, ali osam-devet minuta za izvođenje auta, i još toliko za gol-aut. Zato je pre 30 godina doneta odluka da igrač ne može nogom namerno da vrati loptu golmanu i da je on uzme u ruke, to je dovelo do toga da je fudbal postao zanimljiviji. I sad razmišljamo da uradimo nešto slično.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter