0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@premierleague

SKANDAL PRETI DA ZATRSE PREMIJER LIGU: Čak 15 fudbalera pozitivno na doping testu, rezultati zadaškani!

Objavljeno: 17.04.22 u 14:14

Ovo može biti skandal velikih razmera!

Dejli Mejl, jedan od najpouzdanijih izvora sa Ostrva, navodi da je došao do saznanja da je čak 15 fudbalera palo na testu za konzumiranje nedozvoljenih supstanci u periodu od 2015. – 2020. godine. Čak 80 posto testova je uključivalo supstance koje poboljšavaju preformanse sportista, dok je jedan, najsvežiji, čak pet meseci pod istragom.

Pomenuti list je tražio specijalan pristup podacima nakon što je njima trebalo daleko više vremena da stignu nego obično, pa je to kašnjenje podgrejalo sumnju. U periodu od 2013. do 2020. godine čak 88 fudbalera iz Engleske, Škotske i Velsa dobilo je pozitivne testove doping testove.

Kao razlog zbog kog nijedan od fudbalera nije sankcionisan anti-doping agencija Velike Britanije navodi da su igrači greškom uzeli nedozvoljena sredstva ili su im bila uključena u terapiju. Takođe se navodi, da su ostali fudbaleri van Premijer lige, tačnije dve trećine njih koji su se našli na ovom spisku, adekvatno kažnjeni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter