1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Dragana Stjepanović

ISTORIJSKI USPEH: Zlatibor šampion ABA 2 lige, ali će morati u baraž za elitu

Objavljeno: 17.04.22 u 21:28

Košarkaši Zlatibora iz Čajetine osvojili su drugu ABA ligu.

Do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji srpski tim je stigao tako što je u finalu plej-ofa, igrnaog u Skoplju, pobedio tamošnji MZT rezultatom 78:73 nakon produžetka.

Tim iz Čajetine diže trofej za istoriju, ali ga, nažalost, tek čeka najvažniji posao u pogledu plasmana u elitni rang regionalne košarke, jer zbog limitiranog broja srpskih timova u ABA ligi, koji iznosi pet, Zlatibor mora u baraž. Kako sada stvari stoje, Zlatibor će igrati protiv Borca iz Čačka, koji je trenutno najslabije rangiran, dok će MZT imati direktan prolaz u elitu.

Apsolutni junak utakmice i konačni MVP završnog turnira bio je iskusni Dušan Kutlešić koji je u finalu vodio svoj tim do pobede sa 33 poena i indeksom korisnosti 39. Uz heroja utakmice, ponovo se među Zlatiborcima istakao Filip Đuran sa 12 poena, dok su na drugoj strani Dejvis, Nikolov i Mekić ubacili po 12 poena.

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Koji ljudi mora u baraz a Makedonci direktno i to izgubili ,a Zlatibor u baraz sto imamo najbolje klubove i igramo najbolju kosarku

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter