4
Domaći fudbal

Foto: Starsport

ILIEV PRIŽELJKUJE NOVI SUSRET SA ZVEZDOM: ‘Nadam se toj utakmici, pa da vidimo gde je ko’

Objavljeno: 17.04.22 u 23:25

Nakon reakcije o derbiju iz Ljutice Bogdana, isti potez usledio je i iz Humske.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je u intervjuu za ‘Novosti‘ govorio o večitom derbiju i šansi koju je u prvom poluvremenu utakmice imao Nikola Terzić.

– Ostali smo bez gola koji smo po svemu zaslužili, jer smo bili bolji, a to se posebno odnosi na prvih 45 minuta. Na prethodnom derbiju smo iz naše greške i prve šanse protivnika primili gol, sada, eto, iz prilike Terzića kakvu ne pamtim da sam u skorije vreme video u utakmicama sa Zvezdom nismo stigli do prednosti. To su situacije kada si ili pukovnik ili pokojnik ili heroj ili tragičar, na našu žalost, Terzić je bio ovo drugo, rekao je Iliev.

Crvena zvezda ostaje na dva boda prednosti pred poslednjih šest utakmica, ali Iliev veruje da ništa nije rešeno.

– Ako me pitate da li verujem u osvajanje titule odgovor je da, naravno da verujem. Pa, ako je sve rešeno šest kola pre kraja, gde i mi i oni igramo protiv najboljih klubova u ligi, o kakvom takmičenju mi onda uopšte govorimo. Dajte onda da igramo samo derbije tokom sezone, pa da onaj ko ostvari bolji skor bude šampion. Mi verujemo do kraja, borićemo se maksimalno u svakoj utakmici, to je nešto što nam niko ne može oduzeti, poručuje Iliev.

Milos Vazura (L) and Ivica Iliev (R)
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Metalac v FK Partizan
Gornji Milanovac, 15.12.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na tri dosadašnja derbija, dva su završena bez pobednika, a jedan trijumfom Zvezde, a do četvrtog susreta bi moglo da dođe u Kupu Srbije, gde su oba tima stigla do polufinala. Žreb za ovo takmičenje je u sredu, a Iliev priželjkuje novi susret sa crveno-belima.

– Mi smo u prvom i trećem okršaju sa Zvezdom bili bolji i to nismo uspeli da naplatimo pobedama, oni su taj drugi rešili u svoju korist i iskoristili neke naše slabosti. Vidim da provejavaju priče kako je ova Zvezda najjača u poslednjih 30 godina, a ako smo mi egal sa njima u derbijima, na tabeli i po učinku u Evropi, onda smo valjda i mi top-ekipa, ali takve teze nigde nema u pričama. Nadam se da ćemo se sresti još jednom u Kupu i unapred se radujem prilici da se ponovo odmerimo, poručio je Iliev.

0
0

4 Komentara

  1. Posebno mi je drago da ovi navijači i dalje računaju na Ilieva, s njima do kraja koji je veoma blizu, ko napusti zadnji neka ugasi vedlo,,,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. Ivice, bolje ti je da se posvetis buducem prelaznom, treba ekipu znacajno osveziti, podmladiti, nekih se osloboditi. Cerga to radi puno smisljenije i gleda unapred. Za titulu trebamo jednog zrelog a mladog centarfora, te isto tako jednu dominantnu desetku,jednog super zadnjg veznog i par perspektivnih a vec iskusnih bekova! Prosto je vidljivo da Cerga ulazi hrabrije u transakcije od PFC-a, ugovara visi nivo igrackog kvaliteta nudeci vece plate.Tu nesto morate da ucinite inace ne valja. Inace, mozemo vecno biti osudjeni kao drugi poput PAO-a u Grckoj.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kako mozemo biti u evropi isti kada je partizan igrao takmicenje koje je nivo ispod? Tom logikom jenZvezda onda isto kao i PSG

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter