0
ATP

FOTO: Twitter/@ROLEXMCMASTERS

CICIPAS NE DA TITULU: Sjajan je Fokina, ali je Grk ipak odbranio pehar u Monte Karlu!

Objavljeno: 17.04.22 u 17:11

Odbranio titulu!

Stefanos Cicipas je odbranio titulu na Mastersu nakon što je u finalu sa 2-0 savladao sjajnog Špannca Alehandra Davidoviča-Fokinu. Rezultat je bio  6:3, 7:6. Ovo je drugi pehar Grku u Kneževini, a prethodno je prošle godine savladao Andreja Rubljova.

Meč je počeo prilično izjednačeno, u trećem i četvrtom gemu je viđen po brejk, pa se potom igra stabilizovala sve do završnice seta, kada je u osmom gemu Cicipas oduzeo servis Špancu i potom mirno iskoristio svoj servis gem i poveo u setovima. Drugi set je bio mnogo napetiji. Viđena su po dva brejka na obe strane. čak je Fokina i servirao za set, ali Cicipas se vratio, odveo duel u taj-brejk, koji je relativno lako dobio.

Ovo je druga Masters titula Stefanosa Cicipasa u karijeri, prethodno je igrao još dva finala, gde je poražen od dva najbolja tenisera svih vremena, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u Kanadi, odnosno Španiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter