0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: @kkcrvenazvezda/ Twitter

ZVEZDA OSIGURALA PRVO MESTO: Crveno-beli bolji od Budućnosti u Podgorici!

Objavljeno: 16.04.22 u 22:52

Nikola Kalinić ponovo predvodio srpskog šampiona do trijumfa!

Sportski centar ‘Morača‘ bio je mesto odigravanja zaostale utakmice 15. kola ABA lige. Košarkaši Budućnosti iz Podgorice ugostili su Crvenu zvezdu u prestonici Crne Gore. Izabranici Dejana Radonjića obezbedili su prvo mesto, odigrali  sjajan meč i slavili sa 76:80.

Ekipa sa Malog Kalemegdana bolje je otvorila meč. Crveno-beli su bili odlični u defanzivi, pa su zatvorili prilaza ka svom košu. Prva deonica završena je rezultatom 12:19.

Totalno drugačiji ritam viđen je u drugoj četvrtini. Oba tima izgledala su značajno bolje u napadu. U korist tom podatku najbolje govori rezultat. Zvezda je opet bila za nijansu bolja i slavila je sa 24:27.

Uspela je Zvezda sve da ‘prokocka’ nakon velike pauze. Drugačiji odnos snaga na terenu viđen je u trećem periodu igre. Budućnost je iskontrolisala ofanzivu šampiona Srbije i ubrzo je izjednačila rezultat. U odlučujuči period utakmice ušlo se pri rezultatu 59:59.

Bilo je sasvim jasno da na programu imamo još jednu neizvesnu utakmicu. Poeni su u četvrtoj deonici postizani u kratkim serijama. Zvezda je u nekoliko navrata uspela da se odvoji na +5, ali domaći su se svaki put vraćali. Nakon serije grešaka i velike borbe na terenu, uspeli su crveno-beli da ukradu loptu na nešto više od 20 sekundi do kraja. Požrtvovani Dejan Davidovac se bacio na teren, uhvatio loptu i započeo kontranapad. Holins je proigrao Voltersa, a Zvezda je povisila na +3. Sili je pogodio jedno slobodno bacanje, da bi potom usledio tajm-aut Dejana Radonjića. Tarolis je odmah faulirao Kalinića, te ga automatski poslao na liniju za slobodna bacanja. Nikola je realizovao oba slobodna bacanja i tako rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji igrač u redovima pobednike ekipe bio je upravo Nikola Kalinić. Istaknuti reprezentativac Srbije završio je duel sa 18 postignutih poena, četiri skoka i četiri asistencije. Pratio ga je Nejt Volters sa 14, Mitrović je dodao 12, a Vajt 11 poena.

U ekipi Budućnosti istakao se Di Džej Sili sa 18 poena, dve uhvaćene lopte i dva uspešna dodavanja. Marko Jagodić-Kuridža je meč završio sa 11 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter