0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Partizan Beograd, 16.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VELIKA ‘NULA’ NA ‘MARAKANI’: Večiti ponovo razočarali, Zvezda i dalje prva na tabeli! (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.22 u 19:57

Završen je 167. večiti derbi.

U okviru 31. kola Superlige Srbije večiti rivali su podelili bodove, pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 0:0.

Pre same utakmice, svesni su bili fudbaleri Crvene zvezde i Partizana koliki značaj ima ova utakmica. Iako je tek prvi meč plej-ofa, jasno je bilo i jednima i drugima da pobednik ovog duela ima velike šanse da osvoji titulu.

Tim Dejana Stankovića u ovaj susret je ušao sa dva boda više u odnosu na večitog rivala, prostor za kalkulisanje je postojao, ali je popularni ‘Mister’ još na konferenciji za medije rekao da toga neće biti, već da ekipa ide isključivo na pobedu.

Obe ekipe su nešto mirnije ušle u ovaj meč, ni crno a ni crveno-beli nisu želeli preterano da srljaju već su strpljivo čekali svoje prve prilike. Prva ozbiljnija situacija desila se u 8. minutu kada je svoj udarac sa nekih 20 metara oprobao Slobodan Urošević, ali je lopta otišla daleko od gola Crvene zvezde.

FOTO: Starsport

Narednih nekoliko minuta igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bilo je nekoliko oštrijih kontakata, a na povredu su se požalili Seku Sanogo sa jedne, i Slobodan Urošević sa druge strane.

U 14. minutu i jedni i drugi su stvorili šansu, najpre je Ohi pao u protivničkom kaznenom prostoru nakoj jedne akcije, da bi potom i Rikardo na drugoj strani završio na travi, ali je sudija Srđan Jovanović bio siguran da u ovim situacijama nije bilo elemenata za penal.

FOTO: Starsport

Najuzbudljivija situacija u prvom delu igre dogodila se u 25. minutu, kada je malo falilo da talentovani Nikola Terzić zatrese mrežu Milana Borjana. Menig je sjajno probio po desnom boku, sjajno uposlio Terzića, kojem je lopta ‘prešla’ preko noge i otišla daleko iznad prečke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport)

Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković veoma su burno posmatrali ovaj meč, pokazali su u nekoliko situacija nezadovoljstvo, ali su i zbog toga dobili žute kartone. U 36. minutu nakon jednog centaršuta Nikola Terzić je završio na travi, ali je Srđan Jovanović samo odmahnuo rukom.

Pred sam kraj prvog poluvremena Gelor Kanga je izgubio loptu na protivničkoj polovini i tako omogućio kontru ‘parnom valjku’, ali crno-beli nisu uspeli da iskoriste taj ‘poklon’ iako su imali višak igrača.

FOTO: Starsport

Na početku drugog dela igre Dejan Stanković je napravio dvostruku izmenu, iz igre su izašli Pićini i Ohi dok su šansu dobili Pavkov i Gajić. Takođe je i Aleksandar Stanojević menjao, pa je umesto Uroševića u igru ušao Lutovac.

I u drugih 45 minuta viđena je slična igra kao u prvom poluvremenu, ekipe se nisu zaletale ali nisu ni stvarale neke veće šanse, te su navijači ostali razočarani prikazanom igrom njihovih miljenika. Na terenu je viđena oštra igra, sa velikim brojem faulova, a ‘požuteli’ Pavkov i Srnić sa jedne i Terzić sa druge strane.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Partizan
Beograd, 16.04.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U 69. minutu Menig se našao u prilici, Terzić mu je ostavio loptu, a brzonogi fudbaler nije mnogo oklevao već je šutirao sa nekih 17 metara, međutim lopta je išla u pravcu Milana Borjana koji nije imao većih poteškoća u ovoj situaciji. Osam minuta kasnije i Vujačić je oprobao svoj udarac sa daljine, ali je opet golman Crvene zvezde bio na visini zadatka.

Bila je Zvezda nešto energičnija u nastavku igre, iako je Partizanu trebala pobeda, ali mreže su do kraja meča mirovale. Nakon ove utakmice Crvena zvezda zauzima prvo mesto na tabeli sa 82 osvojena boda, dok se Partizan nalazi odmah iza sa dva boda manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter