0
Evropske lige

FOTO: JuventusFC/Twitter

‘STARA DAMA’ I VLAHOVIĆ DOČEKUJU MIHINE IZABRANIKE: Može li Bolonja do prvih bodova protiv Juventusa nakon šest godina?

Objavljeno: 16.04.22 u 15:23

Crno-beli su veliki favorit!

Raspored 33. kola nacionalnog prvenstva Italije spojio je ekipe Juventusa i Bolonje. Susret na ‘Alianc’ stadionu u Torinu zakazan je za 18 časova i 30 minuta. Glavni arbitar meča biće Huan Luka Sači.

Nakon lošeg starta sezone ‘Stara dama’ je podiglo nivo igre, pa sada iz senke traži svoju šansu u borbi za titulu. Šef stručnog štaba Juventusa, Masimilijano Alegri, u više navrata isticao je da njegov tim ima jedan cilj, a to je plasman u Ligu šampiona. Juve ima devet bodova i utakmicu manje od lidera Milana, osam bodova zaostatka za drugoplasiranim Interom i četiri boda manje od Napolija. Ipak, pokazali su crno-beli da ih nikada ne treba otpisati pre kraja takmičenja.

Glavna opasnost po gol Bolonje svakako je reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović. Nekadašnji napadač Partizana vodi borbu za titulu najboljeg strelca takmičenja, a trenutno se sa 22 pogotka nalazi na drugom mestu. Ispred Vlahovića je samo napadač Lacija, Ćiro Imobile. Nezaustavljivi Italijan je upisao novi het-trik u prethodnom kolu i tako stigao do 24 gola u ovoj sezoni.

Sa druge strane terena nalazi se ekipa Bolonje, čije je trener Siniša Mihajlović. Legendarni Miha se nalazi u bolnici, na lečenju od leukemije, pa umesto njega tim predvodi Miroslav Tanjga. Bolonja je u prethodnom kolu savladala Sampdoriju, a sedam dana ranije ‘otkinula’ bod Milanu. Nema sumnje da gosti poseduju kvalitet, a poznati su po karakteru i temperamentu koji poseduju.

Statistika definitivno radi protiv gostujućeg tima. Bolonja je poslednji bod protiv Juventusa ostvarila pre više od šest godina. U 26. kolu Serije A, 19. februara 2016. godine, Bolonja i Juve su meč završili bez postignutog pogotka. Crno-beli su od tada vezali 12 uzastopnih pobeda.

Uloga apsolutnog favorita na strani je domaćina, ali sigurno je da se Bolonja neće predati do poslednje sekunde.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter