0
ATP

FOTO: Twitter/@ROLEXMCMASTERS

ZVEREV U MARATONU PROTIV PUBLIKE I SINERA: Nemac u polufinalu, Fokina takođe među četiri najbolja!

Objavljeno: 15.04.22 u 23:11

Sjajan tenis u Kneževini!

Saša Zverev se plasirao u polufinale Mastersa u Monte Karlu nakon što je u tri seta savladao Janika Sinera, a rezultat je bio 5:7, 6:3, 7:6. Italijan je prvi set, koji je bio izuzetno izjednačen, rešio u svoju korist nakon što je u samoj završnici bio skoncentrisaniji i nakon ogromne borbe uzeo brejk Nemcu. Potom je drugi set Zverev uzeo nešto lakše, ali borba nije izostala u odlučujućem. Viđena su po dva brejka na obe strane, ali iskusniji Saša je bio koncentrisaniji u taj-brejku i izborio polufinale.

Alehandro Davidovič Fokina je nastavio sa sjajnim igrama, pa je sada pao i Tejlor Fric, takođe u tri seta, a rezultat po njima bio je 2:6, 6:4, 6:3. Prvi set je Amerikanac uzeo relativno lako, Španac tu nije bio na prepoznatiljivom nivou, ali je postepeno dizao svoju igru, da bi u nastavku pronašao ritam koji ga krasi ove nedelje. Ipak u gemu u kome je servirao za izjednačenje, Fric je imao svoje prilike, koje nije iskoristio pa je Španac izjednačio. Treći set je video borbu samo u uvodnom delu, ali nakon što je Fokina najpre vratio, pa potom i uzeo još jedan brejk, imao je siguran put do pobede.

Grigor Dimitrov je podsetio na starog sebe, pa je nakon ogromne borbe na terenu svladao Huberta Hurkača u tri seta, po njima 6:4, 3:6, 7:6. Prva dva seta su videla samo po jedan brejk, oba igrača su u setu koji su osvajali jednom oduzeli servis rivalu i to je bilo dovoljno. Ipak, u odlučujućem viđeno je mnogo drame. Najpre je Poljak uzeo brejk Dimitrovu, i servirao za meč, ali je bugarski teniser bio koncentrisan i pribran, što mu je omogućilo da uzme servis Hurkaču, odvede meč u taj-brejk i dobije ga uz malo problema.

Stefanos Cicipas je u apsolutno rolerkosteru savladao Dijega Švarcmana, a rezultat je bio 6:2, 6:7 i 4:6 u setovima terenutno. Nije Grk imao problema, u prvom setu je vodio i 5:0, ali je Argentinac došao do igre, uzeo dva gema, ali to je bilo sve od njega. U nastavku je viđeno malo više borbe, servirao je Cicipas za set, ali Argentinac je vratio brejk i odveo set u neizvesnu završnicu, pa potom nakon tajbrejka i izjednačio rezultat. U trećem setu se Švarcman potpuno razigrao i napravio 4:0, ali Grk munjevito vratio i uzeo šest vezanih gemova za polufinale turnira gde brani titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter