0
Košarka
Džoel Embid

FOTO: Twitter/JoelEmbiid

HARDEN I EMBID SRPEMNI ZA TORONTO: „Davaću i po 10 poena ako je to dobor za tim, svi će nam biti potrebni“!

Objavljeno: 15.04.22 u 22:46

Centar i bek fokusirani!

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa se u prvoj rundi plej-ofa sastaju sa Toronto Reptorsima, a vodeće Zvezde tima iz Pensilvanije naglašavaju da su spremne za doigravanje, i da je potređenost timu najvažnija.

„Ne osećam pritisak, osećam se dobro. Spreman sam da igram košarku“, rekao je Harden pa potom nastavio: „Oni jednostavno lete unaokolo. Igraju ekstremno čvrsto. Pri tom imaju dosta momaka koji su visoki, dugi, atlete, čvrsti defanzivci. Uvek pokrivaju jedni druge. Mi moramo da se postaramo da budemo precizni u dodavanjima i da šutiramo kada se ukaže prilika“, zaključuje Brada.

Džoel Embid je takođe podjednako oprezan i da je spreman da se potredi timu.

„Nije mi cilj da dajem 40 poena u proseku u ovoj seriji. Oni će se truditi da izbiju loptu iz mojih ruku. Ja ne smem da budem frustriran, već da verujem saigračima i da donosim ispravne odluke. Nema veze da li sam dao 10 ili 20 poena, dokle god smo mi efikasni. To je moj mentalitet. Posvetiće mi posebnu pažnju i ja moram da učinim saigrače boljima“, kaže Embid.

„Govorim mu samo da bude ono što jeste. Fantastičan je organizator igre, ali potrebno nam je i da bude agresivan i da bude strelac, pogotovo protiv Toronta. Biće nam potrebni i drugi momci – Maksi, Heris. Harden ne treba da obraća pažnju na ljude koji govore o pritisku. Bilo bi svakome teško da pobedi taj tim Golden Stejta“, završava Kamerunac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter