0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

DA LI IH PREPOZNAJETE?: Fudbalski majstori iz mlađih dana – jedan od njih je uveliko u ‘penziji’, dok ostala dvojica i dalje dominiraju! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 15.04.22 u 08:52

Fudbalski vremeplov.

Slika koja je nastala pre skoro 15 godina, a na njoj tri fudbalska znalca. Ljubitelji fudbala u Srbiji sigurno zanju koji su igrači u pitanju – Gojko Kačar, Andrija Kaluđerović i Dušan Tadić.

U to vreme, Kačar i Tadić su bile klupske kolege, s obzirom da su obojica nosili dres novosadske Vojvodine, dok je Kaluđerović tada bio član OFK Beograda, odakle je bio na raznim pozajmicama – Mačva, Hajduk Beograd, Spartak Supotica…

Nešto kasnije, sva trojica fudbalera su napravili velike karijere. Andrija ima poprilično bogat ‘CV’, s obzirom da je nastupao za preko 20 klubova, a neki od njih su: OFK Beograd, Rad, Crvena zvezda, Peking Guan, Rasing Santander, Vojvodina, AEL Limasol, Tun, Žalgiris, Olimpija Ljubljana, Inter Zaprešić, RFS Riga, Proleter Novi Sad.

FOTO: HotSport

Gojko Kačar je u 31. godini odlučio da okači kopačke o klin, iako je mogao još nekoliko godina da nam pokazuje fudbalske veštine. Poslednji klub za koji je igrao jeste Anortozis, dok je pre toga nosio dres Ausburga, Hamburga, Herte i Vojvodine. Trenutno je pomoćni trener u Proleteru.

Fudbal, Prijateljski mec.Srbija Vs. Bugarska, Oprostaj Save Milosevica.Gojko Kacar.Beograd, 19.11.2008..foto: Srdjan Stevanovic ©

Dušan Tadić, čuvena ‘desetka’ i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije. Jedan je od ključnih igrača ‘orlova’ a već godinama unazad sa velikim uspehom nosi dres Ajaksa, dok je nešto ranije igrao u Sautemptonu, Tventeu, Groningenu i Vojvodini.

Dusan Tadic
International Football Friendly Match-Hungary v Serbia
Budapest, 24.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Evo nekih golova Dušana Tadića dok je nosio dres Vojvodine:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter