0
Evrokup

FOTO: Starsport

OSTOJA MIJAILOVIĆ U SUPERLATIVU O ŽELJKU: „Ovde da zaokruži ciklus desetom titulom Evrolige“!

Objavljeno: 14.04.22 u 22:09

Svečanost povodom jubileja!

Košarkaški klub Partizan priredio je svečanost povodom osvajanja evropske titule 1992. godine, a na njoj su se pojavili gotovo svi zasužni za jedan od najvećih uspeha srpske košarke. Pored onih zaslužnih za taj trofej, među prisutnima su se našli i sadašnji i bivši košarkaši crno-belih. Svečanost se odigrala u hotelu Kraun plaza, a najviše su se istakli govori Ostoje Mijailovića i Željka Obradovića.

„Evropska titula sve ove godine je bila štit, kišobran i suncobran da se zaštitimo od raznih stvari. Obradović je takođje vezivno tkivo kluba, ovde je osvojio prvu titulu, a voleli bimso da na istom mestu zaokruži ciklus desetom evro krunom“ poručio je Mijailović.

Obradović nije krio sreću što je ponovo u Partizanu.

„Sećam se posebno trojice njih kojih više nema. Nezaboravnog profesora Aca Nikolića, nešto posebno, kao stručnjak i čovek, nemerljiva pomoć, ništa bez njega. Predsednik Radojica Nikčević me je naučio ono što mi je kasnije bilo uobičcajeno, moj je teren i svlačionica, a da se ne mešam u politiku kluba. Nikčević je imao ambiciju da sve bude naj u Partizanu. Potom Dragiša Šarić. Danilović mi je priznao da je učio igrajući odbranu na njemu. Moj brat, kum Savović, sa kojim sam provodio više vremena nego sa porodicom, kao i sa Bogdanom Diklićem“,rekao je Obradović i dodao: „Imam želju da sadašnja ekipa duže ostane na okupu, a onda možda ostvarimo i snove koje nekad imam“. 

Naredni meč koji očekuje crno-bele u pohodu ka evropskom trofeju jeste protiv Burse, koju sa klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde, Dušan Alimpijević.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter