0
Domaći fudbal

Nikola Ninkovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda Novi Sad, 20.02.2022. foto: Starsport.rs ©

‘NISAM ZADOVOLJAN PARTIJAMA KOJE SAM PRUŽAO’: Ninković surovo iskren, zna razlog loše igre Proletera tokom prolećnog dela sezone! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.22 u 13:21

Pred nama je nikad uzbudljivija završnica u Superligi Srbije, kako u plej-ofu, tako i u plej-autu.

Nova faza takmičenja počinje za vikend, a u plej-aut delu tabele nalaze se Mladost, Radnik, Spartak, Kolubara, Radnički 1923, Proleter, Metalac i Novi Pazar. Proleter prolećni deo sezone nije igrao onako kako je želeo, a utiske je sumirao jedan od najiskusnijih igrača u taboru novosadskog tima, Nikola Ninković

Prošlo je nekoliko dana od utakmice sa Vojvodinom, osme u nizu u kojoj Proleter nije stigao do pobede u Superligi. Utisak je da se meč završio već nakon dvanaest minuta igre i dva pogotka koja ste primili posle prekida. U drugom poluvremenu je bilo teško vratiti se u meč…

Iako smo vežbali prekide, primili smo dva gola na identičan način kao i protiv Mladosti u Lučanima. Negativan rezultat već na samom početku meča uticao je na psihu igrača, a u drugom poluvremenu smo pokušali na sve načine da se vratimo u utakmicu. Postigli smo gol, imali dominaciju, ali je bilo premalo vremena da preokrenemo rezultat.

Nakon pobede u prvom kolu protiv Radničkog u Kragujevcu i veoma dobre partije protiv Crvene zvezde u drugom, malo ko je očekivao ovako loš nastavak prolećnog šampionata. Šta je dovelo do toga da Proleter u poslednjih osam kola od 24 moguća osvoji samo dva boda i da iz jedne lagodne situacije dođe do borbe za opstanak?

Dosta stvari je uticalo da osvojimo samo dva boda. Oduzimanje bodova za koje smo saznali nakon utakmice u Lučanima, loš ulazak u mečeve iako napravimo dobru analizu i dogovor u svlačionici…Nadu da možemo do opstanka daju dobre igre protiv jakih rivala i čvrsto verujem da možemo do tog cilja.

Nikola Ninkovic (L) and El Fardou Ben Nabouhane
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda
Novi Sad, 20.02.2022.
foto: Starsport.rs ©

Među iskusnijim ste igračima, jedan od onih koji bi mogao da pomogne u podizanju samopouzdanja ekipe koje evidentno nije na željenom nivou. Kako to učiniti u veoma kratkom vremenskom roku jer vas već za vikend očekuje prvo od sedam finala?

Mislim da pojedinac ne može sam da utiče na ekipu da ostvari pozitivan rezultat. Moramo svi da shvatimo da će svaka od narednih sedam utakmica imati veliku važnost i da se tim mečevima treba pristupiti kao onima koje smo igrali protiv najboljih ekipa iz lige.

Nalazite se na mestu koje bi vas na kraju šampionata odvelo u baraž – pet bodova vas deli od sigurne zone, samo dva od zone ispadanja. Može li Proleter da rezultatima u narednih sedam utakmica izbegne poslednje četiri pozicije?

– U našoj ligi tokom čitave sezone bodovna razlika između timovaje veoma mala. Pet bodova se lako stiže – potrebne su dve vezane pobede. Čvrsto verujem da možemo izboriti opstanak i bez baraža.

Na startu plej-auta očekuje vas gostovanje u Lučanima. Mladost je oba puta bila bolja od Proletera u regularnom delu, ali vama su bodovi preko potrebni. Kakva su očekivanja od tog meča?

Poslednji susret koji smo odigrali sa ekipom Mladosti ostao nam je u lošem sećanju jer smo odigrali slabo i primili dva gola posle prekida. Imamo želju i motiv da im se revanširamo, a pokušaćemo da iskoristimo činjenicu da se oni nalaze u nešto lagodnijoj poziciji zbog veće bodovne zalihe. Pripremamo utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu.

Mladost je u poslednjim sekundama poslednjeg kola ostala bez mesta u plej-ofu i to je sigurno uzdrmalo ekipu iz Lučana. Vidite li i u tome neku svoju šansu?

I to je jedna od činjenica koju ćemo pokušati da iskoristimo. Oni su se nadali da će igrati plej-of, ali ih je pobeda Napretka udaljila od toga. Ne znam u kakvom će biti stanju, ali ako mi budemo pravi i odigramo kako umemo mislim da možemo do bodova u Lučanima.

Nikola Ninkovic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda
Novi Sad, 20.02.2022.
foto: Starsport.rs ©

 Novi Pazar i Metalac su ekipe koje trenutno zauzimaju pozicije koje vode direktno u niži rang, uz vas na poziciji koja vodi u baraž je i kragujevački Radnički, tim koji je sa Nenadom Lalatovićem odigrao odlično u poslednjih nekoliko meseci. Kako procenjujete snagu najbližih konkurenata?

Rezultati govore da ni jedna ekipa nije za potcenjivanje. Radnički iz Kragujevca se izvukao iz nemoguće situacije, Novi Pazar je počeo da pobeđuje, Metalac je dobra ekipa…Mala je prednost što dočekujemo direktne rivale Novi Pazar i Metalac na našem stadionu i tu prednost ćemo pokušati da iskoristimo.

U opticaju je još 21 bod. Koliko je po vama potrebno da se izbori opstanak? Posmatračima sa strane deluje da je ekipi Proletera po kvalitetu mesto u Superligi.

– Ne znam koliko nam je bodova potrebno, ali verujem u ovaj tim, stručni štab, klub i upravu i siguran sam da ćemo izboriti opstanak. Treba ići od utakmice do utakmice i što pre osvajati bodove kako se nebi čekalo na pretposlednje ili poslednje kolo.

Kada pogledate vaš učinak i partije koje ste pružali u dosadašnjem delu prvenstva, koliko ste zadovoljni?

– Iskreno, nisam zadovoljan partijama koje sam pružao. S’ obzirom na sve kroz šta sam prošao najbitnije je da sam zdrav i da nemam povrede. Trudim se da napredujem iz nedelje u nedelju i stavljam se na raspolaganje treneru i ekipi.

Gde u narednoj sezoni vidite vas i fudbalski klub Proleter?

– Glavni cilj je da izborimo opstanak, a onda nakon dobrih priprema da naredne sezone ostvarimo plasman u plej of. Nadam se da će se to sve ostvariti…

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter