0
Evrokupovi

FOTO. Twitter/@OfficialASRoma

MURINJO NAPOKON POBEDIO GLIMT, I TO UBEDLJIVO: Roma u polufinalu, Fajenord takođe u četiri najbolja!

Objavljeno: 14.04.22 u 23:13

Poznati svi polufinalisti!

Fudbaleri Rome savladali su u Rimu ekipu Glimta ubedljivo sa 4:0 i tako se revanširali za tri uzastopna poraza od šampiona Norveške. Rešili su sve domaći u prvih pola sata, najpre je Tami Abraham već u petom minutu doneo vođstvo Vučici, da bi potom u 23. i 29. Nikolo Zaniolo postigao dva pogotka, i tako otklonio dileme oko boljeg iz dvomeča. Italijan je takođe kompletirao het-trik na samom startu drugog poluvremena i tako upotpunio ubedljiv trijumf rimske ekipe.

Fajenord je u Pragu sebi overio kartu za polufinale Lige Konferencija trijumfom 1:3. Najpre je Sirijel Desers već u drugom minutu doveo tim iz Roterdama u vođstvo. Ipak u 15. minutu Ibrahim Traore proavnjava rezultat i najavljuje spektakl sličan onom iz prvog meča. Domaći su ipak izostali sa ovog spektakla, a gosti su na isteku ponovo preko Desersa poveli, da bi magični Luis Sinistera 20 minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

Tumba nije uspela da slomi Marsej, pa su gosti minimalnim rezultatom odneli pobedu i obezbedili plasman u polufinale trećeg po snazi evropskog takmičenja. Heroj je bio Dimitir Paje, koji je posle prošlonedeljne majstorije ponovo tresao mrežu, a to se desilo 10 minuta pre kraja prvog dela. PAOK je napadao u nastavku ali nisu uspeli ni do utešnog pogotka.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter