0
Košarka

Bogdan Bogdanovic Okupljanje kosarkasa, KSS, Kosarkaska reprezentacija Srbije, Beograd, Srbija 18.7.2019. Jul 18. 2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BOGDANOVIĆ I ATLANTA NA KORAK OD PLEJ-OFA: Hoksi razbili Šarlot! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.22 u 08:20

Pelikansi bolji od Sparsa!

U noći između srede i četvrtka odigrane su dve utakmice plej-in faze NBA lige. Košarkaši Atlanta Hoksa ‘razbili’ su Šarlot Hornetse upisavši trijumf rezultatom 132:103. Ekipa iz ‘Stejt Farm Arene‘ iskoristila je podršku 18 hiljada navijača i došla na korak od  plasmana u plej-of. Hoksi će morati da pobede Klivlend kako bi ušli u elitno društvo.

Najefikasniji pojedinac u pobednikom sastavu bio je Trej Jang, koji je ubacio 24 poena, uz tri uhvaćene lopte i 11 asistencija. Pratili su ga Hanter sa 22 i Danilo Galinari sa 18 postignutih poena.

Reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović, završio je susret sa učinkom od 13 poena, dva skoka i asistencijom.

Hornetse je predvodio Lamelo Bol sa 26 poena, pet skokova i osam uspešnih proigravanja saigrača.

Nju Orleans Pelikansi dočekali su San Antonio Sparse. Domaći su i ovog puta bili uspešniji, pa su prolaz u narednu fazu plej-ina izborili rezultatom 113:103. Kontrolisali su Pelikansi rezultat od starta meča, održavali prednost koja je rasla do odlučujućeg perioda igre.

Ekipa legendarnog Grega Popoviča je tada pružila snažniji otpor, ublažila zaostatak, ali nije imala snage za potpuni preokret.

Nju Orlenas je mogao da računa na raspoložene lidere tima. Mekalum je ubacio 32, šest skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Brendon Ingram sa 27, dok je Valančiunas dodao 22.

U redovima Sparsa istakao se Vasel sa 23 poena, dok je Marej dodao 16.

Pelikanse očekuje borba sa Klipersima za mesto u plej-ofu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter