0
Evrokupovi

Paris Saint Germain's head coach Thomas Tuchel speaks during press conference prior to the UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and PSG Paris Saint Germain in Belgrade, Serbia on December 10. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

TUHEL JE PONOSAN NA SVOJ TIM: Nemac nema za čime da žali, u prvi plan ističe karakter ekipe!

Objavljeno: 13.04.22 u 14:01

Klub iz Londona nije imao sreće u revanš meču u španskoj prestonici.

Aktuelni šampion Evrope, tim Čelsija, zaustavljen je u ovosezonskom četvrtfinalu Lige šampiona. Na putu ka odbrani titule, ekipu iz Londona eliminisao je Real Madrid. Španski velikan je u Londonu slavio sa 1:3, a utakmica na stadionu ‘Santijago Bernabeu‘ završena je identičnim rezultatom, pa je pitanje pobednika rešeno nakon produžetaka. Karim Benzema je smanjio na 2:3, što je bilo dovoljno za plasman ‘kraljevskog kluba’ u polufinale.

Šef stručnog štaba Čelsija, Tomas Tuhel, jasno je poručio da nema šta da zameri svojim izabranicima.

-Uvek je teško kada izgubiš, ali ovakve poraze čovek još može i da podnese jer nemamo za čime da žalimo. Igrali smo kako smo želeli da igramo, pokazali smo kvalitet i kakav karakter ima ovaj tim. Zaslužili smo da prođemo dalje, ali jednostavno to nije bilo suđeno danas. Jednostavno, nismo imali sreće – kazao je Nemac i nastavio:

-Najvažnije je to kako smo igrali, koliko su igrači pružili na terenu i kako su pokazali koliko smo taktički bili spremni. Pokazali smo veliku disciplinu i želju, na maksimalnom nivou. Za sve su to zaslužni igrači. Nije bilo lako, morali smo da damo golove, da pobedimo. Zaslužili smo polufinale. Nažalost i danas isto – oba gola primili smo zbog svojih grešaka kada smo gradili igru i osvajali loptu. A to je najopasnija situacija – da izgubiš loptu čim je osvojiš, a mi smo to danas uradili dva puta – rekao je Tuhel.

Nemački trener je istakao da njegov tim nema za čime da žali.

-Imali smo veliki zaostatak koji je trebalo da nadoknadimo jer smo pravili ogromne greške u prvom meču. Oni su naše greške iskoristili i na to dodali svoj individualni karakter. To im je bilo dovoljno jer smo mi u dva meča napravili mnogo grešaka – zaključio je Tomas Tuhel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter