0
Ostali sportovi

Dejan Savic Vaterpolo svetska liga, Srbija - Italija, water polo world league, Serbia - Italy 18.1.2022. Sabac Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TEŽAK POSAO ZA ORLOVE NA SP: Savić nije oduševljen grupom!

Objavljeno: 13.04.22 u 10:50

‘Ponavljam, naša grupa je jako teška!’

Vaterpolisti Srbije će igrati u „D“ grupi na Svetskom prvenstvu u Budimpešti zajedno sa Kazahstanom, SAD i Australijom. Domaćin grupe je Segedin.

U ‘A’ grupi su: Mađarska, Brazilk, Crna Gora i Gruzija, igra se u Budimpešti

U ‘B’ grupi su: Japan, Grčka, Nemačka i Hrvatska, igra se u Deberecenu.

U ‘C’ grupi su: Italija, Kanada, Južna Afrika i Španija igra se u Šopronu.

Srbija će 21. juna igrati protiv SAD, dva dana kasnije protiv Australije i na kraju kvalifikacija 25. juna protiv Kazahstana.

Selektor Srbije, Dejan Savić, uopšte nije oduševljen grupom u kojoj se nalazi naša selekcija.

– Neko će da kaže da imamo lako grupu a ja kažem da je jako teška. Ponavljam jako teška. Prvo sa Amerikancima i Australijancima nikada nije lako. Na startu takmičenja su najopasniji a nama su rivali u prva dva kola. U grupi su nam rivali sa tri stila igre, nema Evropljana. Nezgodno u svakom slučaju.

Ukoliko se ispuni želja da Srbija bude prva u grupi posle nekoliko dana odmora stiže pravi spektakl:

– Tu nas čekaju onda ili Hrvati ili Grci. Ne treba da pričam kakvi su to rivali. Ali, da se mi spremimo kako treba, da damo maksimum pa da vidimo dokle ćemo da stignemo – kaže Dejan Savić

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter