0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

IVICA ILIEV: ‘Uvek su greške na štetu Partizana! Katai je najdominantniji srpski igrač u Superligi!’

Objavljeno: 13.04.22 u 10:19

‘Rikardo Gomeš nikada ne može da me iznervira!’

Na stadionu ‘Rajko Mitić‘ u subotu je na programu 167. večiti derbi. U terminu od 18 časova Crvena zvezda će kao lider prvenstva, sa dva boda prednosti, dočekati Partizan. Nakon dužeg vremenskog perioda borba za titulu je vrlo neizvesna, pa su tenzije podignute na znatno viši nivo.

Kao po običaju, neprestano su u centru pažnje sudijske odluke, greške i propusti. Već nekoliko dana se polemiše o tome ko će deliti pravdu na najbitnijoj utakmici srpskog fudbala. Partizan je posle utakmice protiv Čukaričkog zatražio da Novak Simović ne deli pravdu na derbiju, dok crveno-beli traže da Srđan Jovanović ne bude glavni arbitar u subotu.

Prema rečima sportskog direktora Partizana, Ivice Ilieva, najbolja opcija jeste Srđan Jovanović. Iliev je u razgovoru za ‘Sportski žurnal‘ poručio da je Jovanović trenutno najbolji srpski sudija.

-Uvek sam za najboljeg. Zar nije logično? Sećate se: nekad su se isti borili da ne sudi Mažić, tad ubedljivo najbolji. Sad ponovo? Ne kapiram kuda idemo, za šta se zalažemo: napredak, istinu, fer-plej ili prljavštinu? Čovek poslednji derbi odsudi spektakularno, jedina sporna situacija – da li je penal posle igranja rukom Erakovića, nema veze, Partizan pruži podršku jer vidi da je kvalitetan. I oni sad protiv njega? Kuda ide ovo ludilo? Pa ti pritisci, u jednom trenutku, stvarno su urodili plodom, posle – sve greške na štetu Partizana – kaže Iliev i nastavlja:

-Dolazimo u situaciju da igrači moraju da shvate, kroz sve ove godine to su mnogi od njih već učinili, uvek su greške na štetu Partizana. Jednostavno, potrebno je i protiv toga da se bore, da uvek u odnosu na protivnike budu za 20 odsto bolji.

Kada se osvrne na teren, Iliev zna da pohvali i najveće rivale. Ivica je imao samo lepe reči za Aleksandra Kataija.

Katai je najdominantiji srpski igrač koji igra ovde. Nema tu govora. U suštini, on im je negde kao Rikardo nama – 50 odsto. Zna se šta je najbolji igrač, koliko znači za ekipu, za sve. To vam je tip fudbalera koji, videlo se kroz istoriju, kad igraju i kad ne igraju dobro – daju gol. Imali smo ih i mi i oni. Ne pipnu loptu – zatresu mrežu. Katai je majstor fudbal.

Ispromašivao se Rikardo Gomeš na utakmici sa Čukaričkim, ali to ne menja činjenicu da je igrao na fenomenalnom nivou tokom cele sezone.

-Neka postigne 30 golova dok takmičenje traje, najbolji je strani strelac u sezoni u istoriji kluba, na pragu velikog podviga da postane, možda, sveukupni takve veličine kao što je Partizan, a mi… Zamislite da ostvarite sve te rekorde! Jednostavno, dogodi se dan kad lopta neće u gol. Opet, ulazio je u sve te šanse, pravio individualne situacije sebi, izborio nedosuđeni crveni karton… nikad me on ne iznervira. Učinio bi to da je postigao dva ili tri gola u sezoni. Međutim, kad nam je već doneo toliko radosti, nije logično da svaljujemo krivicu na Rikarda. Pa, doveo nas je do ove situacije – poručio je Iliev u razgovoru za ‘Sportski žurnal‘.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter