0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA JOKIĆA: Drugi put prestižna nagrada u rukama srpskog centra!

Objavljeno: 12.04.22 u 19:41

Četvrti put ukupno, drugi put ove sezone!

NBA liga objavila je da je  Nikola Jokić najbolji igrač meseca Zapadne konferencije za mečeve igrane u martu i aprilu. Džoker je ovu nagradu osvojio drugi put ove sezone, a četvrti put u karijeri. Takođe je ovom nagradom postao najuspešniji igrač Nagetsa po ovom parametru jer su Karmelo Entoni i Aleks Ingliš po tri puta dobijali ovo prinzanje.

Na 19 mečeva odigranih tokom marta i aprila, Jokić je prosečno postizao 31.6 poena, 13.7 skokova, 7.5 asistencija, 1.79 ukradenih lopti i 1.3 blokade.

Za vreme aprila i marta, Jokić je ima 17 dabl-dabl učinaka i tri tripl-dala. Najviše je puta, ukupno 66, u ligi imao dabl-dabl učinak a ima i najviše tripl-dabl mečeva, čak 19. Uz to, u poslednjem ligaškom meču sezone postao je prvi igrač u istoriji NBA koji je tokom jedne sezone imao više od 2.000 poena, uz preko 1.000 skokova i 500 asistencija.

Nagetsi su ligaški deo sezone završili sa skorom 48-34, kao šestoplasirani na Zapadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter