0
Tenis

FOTO: YouTube screenshot

NEKADA PRVA TENISERKA SVETA ZAVRŠILA KARIJERU: Belgijanka odlazi u penziju! (FOTO)

Objavljeno: 12.04.22 u 16:15

Nakon nekoliko povrataka na teren sada je definitivno kraj profesionalne karijere.

Belgijska teniserka, nekada najbolja na planeti, Kim Klajsters, donela je odluku da završi profesionalnu karijeru. U nekoliko navrata Klajsters se vraćala na teren nakon dužih pauzu, ali u 38. godini je ‘presekla’ i shvatila da nema dovoljno vremena da se posveti treninzima kako bi se takmičila na vrhunskom nivou.

Kim je u braku, ima troje dece, pa svoje porodične obaveze ne uspeva da uskladi sa intezivnim treninzima, koji su neophodni za ozbiljne rezultate na planetarnoj smotri.

-I dalje volim da udaram lopticu, da se takmičim, ali jednostavno moj ritam je takav da četiri dana nisu dovoljna da mogu da igram na najvišem nivou. To sam shvatila i vreme je za definitivan kraj – poručila je Belgijanka.

Poslednji zvanični meč Belgijanka je odigrala 7. oktobra prethodne godine u prvom kolu Indijan Velsa. Kim je tada poražena od Siniakove.

Za vreme vrlo uspešne karijere Klajsters je osvojila šest grend slem trofeja, četiri u singl i dva u dubl konkurenciji. Uspela je da podigne 41 trofej, dok je zaradila 24 miliona dolara. Klajsters je u četiri navrata bila najbolja teniserka na WTA listi. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter