0
Košarka

Ostoja Mijailovic President KK Partizan-Zeljko Obradovic Promocija Novi Trener Head coach Beograd, 28.06.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘ZABRINUT SAM, RAZGOVARAO SAM SA ŽELJKOM’: Ostoja Mijailović o najvećem problemu Partizana, smatra da crno-beli ne zaslužuju ovakav tretman! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.22 u 17:54

Pred crno-belima se tek nalaze pravi izazovi.

U razgovoru za klupsku televiziju, prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović, sumirao je utiske svega onog što je urađeno do sada, i prve svega želi da se zahvali navijačima na sjajnoj podršci.

Mi podršku države imamo, kao što smo i imali, ali je to daleko od onoga što je potrebno da napravimo rezultate kakve imamo danas. Mi se borimo kao klub. Napravili smo Upravni odbor gde sede najveći srpski privrednici. Svako od njih je pomogao klub. Sa druge strane, želim da se zahvalim našim navijačima, imamo sreću da budemo ovoliko navijača na svakoj utakmici. Evroliga propisuje deo budžeta koji treba da se finansira od karata. Utakmica protiv Olimpije, protiv nas košta 20 eura, utakmica protiv Mege u Hali sportova košta 20 eura, protiv Mornara u Baru i Igokee su između 15 i 20 eura. Mi nismo imali takve cene karata, ali naši navijači moraju znati da klub od nečega mora da živi.

Ostoja se dotakao finansijske situacije u klubu.

Situacija u Partizanu sa strane finansija nikad nije bila sjajna, nije ni danas sjajna. Na utakmici protiv Mege sam sreo Aleksa Marića, a navijači moraju shvatiti da je on i danas na platnom spisku Partizana. Puno vučemo tih dugovanja iz prošlosti i to će nas još dugo pratiti. Moramo da vodimo računa kao klub da stavimo cenu koja je zadovoljavajuća i da utakmice budu posećene, sa druge strane. Mučimo se godinama, sponzori nam kasne sa uplatama, dešava se taj rat u Ukrajini koji je dosta poremetio privredu… Borimo se do kraja u skladu sa ugovorima da delimo plate na vreme, ali nije lako – rekao je Mijailović.

Crno-beli su tokom ove sezone često menjali dvorane za trening i utakmice u Beogradu, što se uopšte ne sviđa predsedniku ‘parnog valjka’.

Mi nemamo mir i atmosferu za rad. Zabrinut sam, razgovarao sam sa Željkom. Promenili smo tri trenažne dvorane. Naviknete se na jedan parket, a onda promenite atmosferu. Razumem da imamo događaje koji su bitni za Arenu, ali Partizan je veliki košarkaški brend i promoviše Srbiju na najbolji mogući način. Borimo se za osvajanje Evrokupa, mislim da ne zaslužujemo ovakav tretman. Za nas je veliki problem kada nas izbace iz dvorane i zbog mlađih kategorija. Svaki događaj je preči od utakmice Partizana. Nama utakmica u „Pioniru“ donosi minus jer su tu samo sezonci. Moramo da nađemo rešenje gde se ekipa neće pomerati.

Cilj Partizana je jasan – osvajanje Evrokupa.

– Mi smo završili prvi deo, dolazi ovaj drugi gde samo osvajač EK ide u EL. Mi moramo da osvojimo EK. Svaka utakmica je važna, nije važno da li igramo protiv Burse, Virtusa ili nekog trećeg. Svaka dvorana mora da bude puna. Ako odigramo kako treba, dolazi nam tu četvrtfinale, potom polufinale, svašta je moguće. Mi imamo veliku šansu da igramo i polufinale i finale u Beogradu ako se Huventud i Gran Kanarija okliznu. To finansijski dosta znači za Partizan – rekao je prvi čovek Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter