0
Košarka

FOTO: Liga Endesa/Twitter

KAKAV GEST ŠPANSKE EKIPE: Ovo je za divljenje, košarkaši Fuenlabrade obukli dresove u čast Partizana – ljubav koja traje 30 godina! (FOTO)

Objavljeno: 10.04.22 u 10:52

Navijači Partizana dobro pamte sledeći datum – 16.04.1992.

Tada se KK Partizan popeo na krov Evrope, a za svega šest dana obeležiće se tri decenije od istorijskog uspeha. Dobro je poznato da je beogradski klub tada svoje mečeve igrao u Feunlabradi, kao formalni domaćin, zbog krvavog raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Od tada, pa do dana današnjeg ljubav između ova dva kluba traje, a košarkaši Fuenlabrade su na utakmici protiv Obradorije obukli dresove sa Partizanovim bojama, na kojima je pisalo:

– Partizan de Fuenlabrada, 1992 – 2022.


Da stvar bude još zanimljivija, španski klub je na toj utakmici slavio rezultatom 93:92, dok je dres sa brojem 92 povukao iz upotrebe.

Takođe, Dušan Ristić je u pobedi Fuenlabrade postigao 14 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Dragan Milosavljević meč završio sa dva poena manje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter