0
Evropske lige

FOTO: AFC Ajax @AFCAjax/ Twitter

‘DUŠAN SILNI’ DOMINIRA U HOLANDIJI: Gol i asistencija kapitena Srbije u pobedi Ajaksa nad Spartom! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.22 u 00:06

Tadić se nezaustavlja!

Kada su u pitanju pobede i trofeji Ajaks je jednostavno neprikosnoven u Holandiji. Slavni klub iz Amsterdama je sve bliži osvajanju nove šampionske krune, a večeras je na ‘Johan Krojf Areni‘ savladana Sparta iz Roterdama. Aktuelni šampion države slavio je rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Dominacija Ajaksa u polju bila je primetna tokom svih 90 minuta igre. Ekipa koju sa klupe predvodi trener Ten Hag kontrolisala je posed lopte i neprestano mučila defanzivce Sparte.

Bez obzira na nadmoćniju igru i kvalitetniji sastav, gosti su prvi uspeli da povedu. De Kamps je matirao Onanu u 33. minutu meča i tako doneo iznenađujuću prednost timu iz Roterdama.

Nije to mnogo omelo domaće u nameri da nastave na isti način. Ajaks je iz napada u napad bio sve bliži golu rivala. Gol je jednostavno ‘visio u vazduhu’, pa je samo bilo pitanje vremena kada će domaćin izjednačiti. Desilo se to ubrzo nakon velike pauze. Dušan Tadić je na svoj način, u 49. minutu, maestrelno proigrao Klasena, koji je loptu prosledio direktno u mrežu Sparte.

Brzo je Ajaks prelomio meč u svoju korist. U 62. minutu meča jedan od fudbalera gostujućeg sastava igrao je rukom u kaznenom prostoru, igra se nastavila, ali ubrzo je stigla reakcija iz VAR sobe. Glavni arbitar meča, Van Bokel, dobio je željene informacije od svojih kolega i pokazao na belu tačku.

Odgovornost je kao i obično preuzeo kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije, Dušan Tadić. Bio je to rutinski posao za Tadića, a njegov 12. ovosezonski pogodak u prvenstvu doneo je ekipi iz Amsterdama preokret i ceo plen. Dušan je upisao i 17 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter