0
Evropske lige

FOTO: JuventusFC @juventusfc/ Twitter

VLAHOVIĆ HEROJ ‘STARE DAME’: Dušan pogodio za preokret Juventusa, Srbin ponovo na čelu liste strelaca! (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.22 u 22:55

Crno-beli iz senke pokušavaju da uđu u borbu za titulu!

Tokom aktuelne sezone uzbuđenjima u Seriji A nikad kraja. Interesantna i vatrena borba vodi se na svim frontovima, kako za tituli i opstanak, tako i za mesta koja vode na evropsku scenu naredne sezone.

Jedan od mnoštva zanimljivih duela koje je moguće pratiti na terenima širom Italije, odigran je između Kaljarija i Juventusa. Domaćin koji pokušava da obezbedi opstanak u elitnom rangu pružio je i više nego solidan otpor torinskom velikanu. Ipak, Dušan Vlahović je pokazao da je najbolji kada je to najpotrebnije, pa je Juve nakon preokreta slavio sa 1:2.

Kaljari je u ranoj fazi susreta uspeo da iznenadi favorite. ‘Zaspala’ je defanzivna linija ‘Stare dame‘, pa je to na pravi način iskoristio tandem Marin – Žoao Pedro. Rumunski internacionalac je proigrao Pedra u 10. minutu meča, a glavna zvezda domaće ekipe uputila je nezaustavljiv udarac u mrežu golmana crno-belih. Pogodak iskusnog veziste iznedrio je osmehe na licu domaćih navijača, koji u ovoj teškoj situaciji na svaki pogodak i gol gledaju kao na osvajanje trofeja.

Bez obzira na kvalitet i iskustvo, koje je u potpunosti na strani gostujućeg sastava, svi prisutni na stadionu verovali su u pozitivan rezultat za Kaljari. Niko ne može da zameri domaćem sastavu na želji, htenju i zalaganju. Publika je posmatrala gladijatorski duel dva tima.

Uspeo je Juve da pogodi u najbolnijem trenutku za protivnika. Pad koncentracije u redovima domaćih i lopta u mreži u 45. minutu. Iza leđa Alesija Kragna, loptu je smestio holandski štoper, De Liht.

S obzirom na to da je reč o utakmici velikog rezultaskog značaja za oba tima, vrlo je zanimljivo da je glavni arbitar pokazao samo jednu javnu opomenu za nešto više od 90 minuta igre. Grčki internacionalac Likođanis opemenut je u 53. minutu.

Juventus je do preokreta došao pogotkom u 75. minutu. Nakon asistencija Dibale, u obećavajućoj prilici našao se u Dušan Vlahović. Nema potrebe reći ‘u maniru najboljih napadača’, jer Dušan iz meča u meč pokazuje da je istaknuti član u takvom društvu, zatresao je Vlahović mrežu Kaljarija i doneo ‘Staroj dami‘ važna tri boda.

Srpski reprezentativac je postigao 22. gol ove sezone u najboljem fudbalskom takmičenju u Italiji, pa se barem na kratko izdvojio na listi najefikasnijih golgetera elitnog ranga. Vlahović sada ima gol više u odnosu na prvog pratioca, napadača Lacija – Ćira Imobilea.

Kaljari će šansu za osvajanje bodova tražiti već 16. aprila, kada im u goste na istom mestu dolazi ekipa Sasusola. Alegrijeva četa nastavlja pohod ka vrhu tabele, gde ih je retko ko video nakon lošeg starta sezone. Juventus će u narednom kolu odmeriti snage sa Bolonjom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter