0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ChelseaFC

PRVAK SVETA RAZBIO SAUTEMPON: Čelsi spakovao šest golova na Sent Merisu, Mvepu samleo Arsenal! (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.22 u 18:00

Plavci besni nakon Reala!

Fudbaleri Čelsija su na Sent Meris Parku savladali domaći Sautempton rezultatom 0:6 i tako na najbolji mogući način preboleli poraz od Reala u Ligi Šampiona. Od  samog starta je bilo jasno kako će teći ovaj meč, Markos Alonso je doneo prednost Plavcima već u osmom minutu, da bi potom osam minuta kasnije sjajni Mejson Maunt duplirao prednost. Treći gol je pet minuta kasnije bio delo Time Vernera koji je uspeo da pogodi obe stative i prečku, da bi Kai Haverc nakon pola sata igre postigao četvrti gol.

Nastavak je počeo takođe u dominaciji prvaka sveta, najpre je Timo Verner petardirao Svece, da bi konačan rezultat postavio Mejson Maunt u 55. minutu. Ovo nije najubedljivija pobeda aktuelnog prvaka Evrope, jer je Norič na Stamford Bridžu primio sedam golova. Soton je navikao na ovakve poraze, jer su u proteklih par godina primali po devet golova od Junajteda i Lestera, pa samim tim šest ne deluje tako strašno.

Fudbaleri Arsenala su na Emiratima poraženi od Brajtona rezultatom 1:2 i tako otežali sebi poziciju u borbi za elitno evropsko takmičenje. Najpre je prednost Galebovima doneo Leandro Trosar nakon pola sata igre. Topdžije su mogle da smanje rezultat u završnici prvog dela, ali je gol Gabrijela Martinelija VAR poništio. Prednost za goste je duplirao Enok Mvepu, koji je odigrao sjajan meč i potpuno pojeo sredinu Arsenala. Martin Edegor je smanjio prednost Galebova, ali domaći nisu mogli do boda.

Votford je poražen na Vikeridž Roudu od Lidsa lako sa 0:3 i tako definitivno potvrdio najozbiljniju kandidaturu uz Kanarince za selidbu u niži rang. Rafinja je načeo odbranu Stršljenova već u 21. minutu, da bi Rodrigo 20 minuta pre kraja postigao drugi gol. Džejms je pet minuta pre isteka 90. minuta postavio konačan rezultat. Deluje da je Lids gotovo sigurno izbegao eliminaciju u Čempionšip, i da će se na Eland Roudu i naredne godine gledati najbolji fudbal na Ostvru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter