1
Evrokupovi

navijaci olimpijakosa Crvena Zvezda - Olimpijakos, Red Star - Olympiacos, UEFA Champions League 1.10.2019. Beograd, Srbija foto: Marko Djokovic/STARSPORT

NAVIJAČI OLIMPIJAKOSA BOJKOTOVALI DUEL SA UKRAJINSKIM TIMOM: ‘Svi su morali da osude bombardovanje Srbije 1999. godine!’

Objavljeno: 09.04.22 u 23:23

Jasan stav grupe ‘Gejt 7’!

Fudbalski klubovi iz Ukrajine ne igraju utakmice od početka ratnog stanja u njihovoj zemlji. Profesionalni sportisti koji su navikli na najviši nivo igre, ne uspevaju lako da se naviknu na dugu pauzu.

Pošto je liga u prekidu, fudbaleri Šahtjora iz Donjecka odlučili su da igraju prijateljske susrete. Utakmica takvog karaktera odigrana je upravo večeras između Olimpijakosa i Šahtjora.

Navijačka grupa vatrenih pristalica crveno-belih iz Pireja, ‘Gejt 7’, odlučila je da bojkutuje ovaj susret. Grci nisu želeli da se pojave na utakmici, a detaljno saopštenje izdali su na svojoj zvaničnoj Fejbsuk stranici.

-Povodom današnje prijateljske utakmice naš stav je jasan. Ne želimo da se kao najveća navijčka grupa u Grčkoj mešamo u političke igre koje za posledicu imaju stradanja civila i nevinih žrtava. Ovo je rat koji je počeo 2014. godine i obeležen je zločinima sa obe strane. Nije bitno da li Amerika ili Rusija vode takve ratove. Kao što mi osuđujemo rat u Ukrajini, tako su svi morali da osude bombaradovanje Srbije 1999. godine. Podsećamo i gospodina Zeleneskog, predsednika Ukrajine, da u Evropi postoji država koja je okupirana 48 godina. To je Kipar. Još jednom želimo da istaknemo da smo za mir, ali da ne želimo politiku na našim tribinama – navodi se u zvaničnom saopštenju navijača Olimpijakosa.

Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist grčkog velikana, a na tribinama je bilo prisutno oko 5000 ljudi.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter