0
Evropske lige

FOTO: Inter @Inter_en / Twitter

AKTUELNI ŠAMPION LAKO PROTIV VERONE: Barela i Džeko savladali Montipa! (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.22 u 22:20

Nastavlja se trka za šampionski naslov!

Dugo godina ljubitelji italijanskog fudbala nisu uživali u ovako neizvesnoj borbi za titulu. Milan, Inter i Napoli su konstantno u vrhu i smenjuju se na liderskoj poziciji. Svoju šansu iz senke vreba Juventus, koji daleko kvalitetnije partije pruža u drugom delu prvenstva.

Fudbaleri Intera su trijumfom u 32. kolu Serije A nad Veronom, prišli na bod zaostatka u odnosu na prvoplasiranog gradskog rivala, ekipu Milana. Neroazuri su na stadionu ‘Đuzepe Meaca‘ slavili sa 2:0. Aktuelni šampion Italije odmerio je snage sa najprijatnijim iznenađenjem takmičenja, ali nije dozvolio Veroni da se pokaže u najboljem svetlu.

Posed lopte je prevagnuo na stranu gostujućeg sastava, ali Inter je bio direktniji i ofanzivniji tim na meču. Prvu ozbiljnu šansu na utakmici propustio je Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac je sjajno primirio loptu u kaznenom prostoru protivnika, namestio se, pa patom pucao u donji desni ugao. Montipo je odlično reagovao i tako zaustavio udarac iskusnog ofanzivca.

Perišić je primetno bio vrlo raspoložen za igru. Bivši as Bajern Minhena je na fantastičan način uposlio Barelu, koji je na rutinski način realizovao priliku u 22. minutu.

Nisu domaći navijači pravili veliku pauzu u slavlju. Igrao se 30. minut kada je Perišić uputio centaršut iz kornera, a lakši deo posla obavio je Edin Džeko. Proslavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je 13. ovosezonski pogodak u prestižnom takmičenju.

Gosti su propustili veliku priliku da se rezultatski vrate u meč. Đovani Simeone se u 35. minutu našao u situaciji ‘jedan na jedan’ sa Samirom Handanovičem. Čolito je odlučio da šutira pravo po sredini gola, ali Slovenac je spretno reagovao i otklonio dalju, potenijalnu opasnost po svoju mrežu.

Bez ozbiljnijih prilika igralo se do kraja meča. Inzagijeva ekipa je kontrolisala tempo igre, pa je na vešt način privela utakmicu kraju.

Inter će u narednoj rundi gostovati Speciji, dok će Verona krenuti put Bergama gde je očekuje susret sa Atalantom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter