0
Ostali sportovi

FOTO: SPD Radnički Kragujevac

TEŽAK IZAZOV ZA KRAGUJEVČANE: Radnički gostuje Breši! (FOTO)

Objavljeno: 08.04.22 u 14:35

Liga šampiona se nastavlja!

U 12. kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog gostuju lideru na tabeli Grupe A, italijanskoj Breši, u subotu, od 19 časova, na bazenu „Mompijano“. Da je zasluženo na prvom mestu, sa šest bodova više od najbližih pratilaca, Breša je pokazala i u duelu u Kragujevcu, gde je publika mogla da na delu vidi velike majstore vaterpola, u ubedljivoj pobedi gostiju – 14:8.

FOTO: SPD Radnički Kragujevac

Breša je možda najviše pokazala u dosadašnjem delu Lige šampiona u našoj grupi. Oni i Barseloneta igraju taj moderni, brzi vaterpolo sa dosta plivanja. U Kragujevcu su nas potpuno nadigrali i sasvim zasluženo dobili tolikom razlikom. Nismo uspeli da odgovorimo taktički na njihovu igru, iako smo se spremali za tu zonu iz koje stalno idu u kontre. Sada idemo u Brešu da popravimo utisak, ali neće biti lako, jer su oni favoriti i poznato je da je teško igrati na njihovom bazenu, gde retko ko može da ih dobije – rekao je iskusni bek Radničkog, Miloš Miličić.

Kragujevčani još uvek imaju teoretske šanse da se plasiraju na „fajnal-ejt“, ali su one jako male, jer tri kola pre kraja zaostaju šest bodova za najbližim konkurentima. Ipak, daleko od toga da nemaju motiva u predstojećim duelima, jer su više puta isticali da im ovi mečevi mnogo znače u sazrevanju. Uz to, svakako da imaju želju i da pokažu da pripadaju samom kremu evropskog vaterpola i da pruže jači otpor italijanskom šampionu i bronzanom timu iz prošlog izdanja Lige šampiona.

– Moramo mnogo pametnije da odigramo u napadu. Ne smemo da srljamo i dopustimo im lake golove iz kontri. Ako svedemo utakmicu na pozicionu igru, možemo da igramo egal sa njima, u suprotnom nemamo šanse. Teoretski su male šanse da se plasiramo na „fajnal-ejt“, ali dok god postoje, mi ćemo se boriti – zaključio je Miličić.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na Sport Klubu 5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter