2
Domaći fudbal

Srdjan Mijailovic i Milos Jojic Super liga Srbije, superliga, Partizan - Cukaricki Belgrade, Serbia, 5.12.2020. Decembar 5. 2020. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MIJAILOVIĆ PRED DUEL SA PARTIZANOM: ‘Crno-beli su favorit, ali se Čukarički nikad ne predaje!’

Objavljeno: 08.04.22 u 12:24

Čukarički je jedini tim čija je pozicija pred početak plej-ofa sigurna.

Još pre dva kola bilo je poznato da će ekipa Saše Ilića u doigravanje sigurno sa trećeg mesta. Ipak, to nije uljuljkalo Brđane, koji su na dva vezana gostovanja u Novom sadu osvojili četiri boda, tri protiv Vojvodine (2:1) i jedan protiv Proletera (1:1). U poslednjem kolu Preliminarne faze Super lige Čukarički će na stadionu na Banovom brdu ugostiti ekipu Partizana. Brđani žele da dobre partije u ovoj sezoni potvrde i protiv večitih rivala, protiv kojih će kako se ispostavilo igrati čak tri od naredne četiri utakmice.

– Igrali smo dobro na gostovanjima u Humskoj i na stadionu ‘Rajko Mitić’, u oba susreta imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili. Vrlo kvalitetni timovi Crvene zvezde i Partizana su to znali da kazne. Sigurno je da smo iz toga dosta naučili, a u narednim mečevima videćemo i koliko je ekipa napredovala, koliko smo uspeli da se približimo večitim rivalima – rekao je jedan od najboljih pojedinaca Brđana ove sezone Srđan Mijailović.

U međuvremenu, Čukarički je ostao bez rekordera po broju odigranih mečeva za klub Asmira Kajevića, koji je potpisao za kineski Vuhan, kao i prvog čuvara mreže Đorđa Petrovića, novog člana MLS ligaša Nju Inglanda.

– Njih dvojica su bili vrlo bitne karike tima. Isto tako, činjenica je da se u Čukaričkom planski radi, da su njihove zamene već spremne. Novak Mićović je vrlo talentovan golman, u kojeg čitava ekipa ima poverenja, dok je konkurencija u veznom redu velika. Na nama starijim igračima je da preuzmemo odgovornost i da pomognemo mladim momcima, što smo uostalom i činili tokom čitave sezone. Sigurno je da će Čukarički nastaviti sa dobrim igrama, tako je bilo i ranije posle odlazaka nekih vrlo bitnih igrača, tako će biti i u budućnosti.

FOTO: FK Čukarički

Partizan se sa Crvenom zvezdom bori za titulu prvaka Srbije, ta dva tima su prilično dominantna, gotovo poravnata na tabeli Super lige, sa skorom od po 25 pobeda, tri remija i samo jednim porazom.

– Činjenica je da večiti rivali imaju čak 25 bodova više od nas, a mi za sada čvrsto držimo treće mesto. Jasno je da su ova dva kluba ispred ostalih, ali nama ove sezone nedostaje upravo bolji rezultat protiv Crvene zvezde i Partizana. I trudićemo se da to popravimo, počevši već od duela u nedelju. Crno-beli imaju svoju računicu, čini se da smo mi trenutno rasterećeniji, ali možda je to i naša prednost. Nema dileme da je Partizan favorit, isto tako svima treba da bude jasno da se Čukarički neće ni jednog trenutka predavati i da ćemo probati da ostvarimo pozitivan rezultat, ako nam se ukaže prilika i da pobedimo, kazao je Mijailović.

Vezista Čukaričkog ističe da Partizan ima vrlo kvalitetan tim, ali nije želeo da ističe pojedince.

– U svim linijama tima naš rival ima vrlo kvalitetne pojedince, bar po dvojicu na svakoj poziciji. I trenera koji odlično radi, što su pratili i rezultati ove sezone. Ne treba zaboraviti da je Partizan stigao u nokaut fazu Lige konferencije, da se bori za titulu, da je ostvario plasman u polufinale Kupa Srbije. Sve su to rezultati vredni poštovanja, ali opet sa druge strane ne smemo ni sebe da potcenimo. Ima i Čukarički svoje kvalitete, igramo na našem stadionu, u dobroj smo formi, imamo čemu da se nadamo. Sigurno je da ćemo igrati otvoreno, da se nećemo braniti i da će publika na stadionu i pokraj malih ekrana moći da uživa, poručio je Mijailović.

0
0

2 Komentara

  1. Ta utakmica je davno resena. Sasa Ilic je to davno rijesio.bolje da se i neigra da negledamo sraotu kao protiv TSCea.

    0
    0
    Odgovori
  2. Naš najbolji igrač ove sezone je sve objasnio. Čukarički može da napravi dobar rezultat u nedelju uveče na Banovom brdu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter