1
Fudbal

Fudbal, pripreme za sezonu 2010/2011.Slovenia, Pohorje.Head coach, Miroslav Ciro Blazevic, FC Shanghai, China.Radvanje, 22.06.2010.foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

HRVATSKI GOLMAN OPTUŽIO BLAŽEVIĆA: ‘Nije mi dao da igram za repzrezentaciju zbog duge kose’

Objavljeno: 08.04.22 u 08:24

Čuvar mreže je govorio zbog čega nije mogao da brani za državni tim.

Tomislav Piplica govorio je u intervjuu za ‘Kiker’ zašto nikad nije branio za reprezentaciju Hrvatske, a za šta je „okrivio“ Miroslava Ćira Blaževića.

– Hteo sam da igram za Hrvatsku, bio sam na proširenom spisku sa još dva igrača. Sva trojica smo imali dugu kosu. Tadašnji selektor Miroslav Blažević rekao nam je da ćemo biti pozvani, ali ako se ošišamo. Odmah nakon te izjave sam rekao da ako sam treneru potreban, dobiće me takvog kakav jesam. I tako nisam nastupio za Hrvatsku. Inače, ostala dva igrača su se ošišala, otkrio je Piplica.

Kasnije je zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 13 utakmica, da bi prethodno sa timom Jugoslavije do 20 godina bio prvak sveta.

– Bila je to najjača ekipa u kojoj sam igrao i rat nas je zaustavio da osvojimo još trofeja. Imali smo 20 vrhunskih igrača koji su kasnije igrali bitnu ulogu u Ligi šampiona, poručio je Piplica.

0
0

1 Komentara

  1. Nije mu dao da igra što je golman-budala. Njegovi kiksevi su bili spektakularni i vrteli se po televizijskim kanalima kao primer šta golmani ne treba da rade.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter