0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@RedStarFC

CRVENA ZVEZDA U VLASNIŠTVU AMERIKANACA: Navijači besni: „Protiv toga se sve vreme borimo“!

Objavljeno: 08.04.22 u 18:21

Klub menja vlasnika!

Francuski trećeligaš Red Star, ili na našem Crvena zvezda, prodat je u ruke američkog investicionog fonda, koji u svom vlasništvu drži Đenovu i Standard iz Liježa. Sam vlasnik Patris Hadad je izjavio kako je prodao 100 posto deonica kluba, ali da će uložiti 10 miliona evra u Red Star.

„Za 777 je pravo zadovoljstvo što će ući u istoriju kao vlasnik Red Stara. Klub ima jedinstven identitet u svetu fudbala i na nama je da pomognemo u izgradnji njegove budućnosti poštujući tradiciju. Posedujemo solidno iskustvo u upravljanju fudbalskim klubovima sa slavnom prošlošću. Radujemo se što ćemo raditi ruku pod ruku sa svim partnerima i simpatizerima kluba kako bismo ovo iskustvo iskoristili za sve one kojima je Red Star u srcu“, saopštili su investitori.

Ipak, navijači koji su, može se zaključiti i po imenu kluba, strogo skloni levičarskoj, socijalističkoj ideologiji, naravno da se protive kupovini svog kluba od strane jedne takve kapitalističke strukture.

„Kako investicioni fond iz Majamija može da bude potpuno zainteresovan za naš klub ovde? Ovaj projekat nije dobar i predstavlja ono čemu se mi protivimo“, stoji u saopštenju navijača Red Stara.

Klub je osnovan još u 19. veku, a u svojoj bogatoj istoriji su pet puta osvajali Kup Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter