2
Domaći fudbal

goalkeeper Milan Borjan Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Kolubara Beograd, 20.03.2022. foto: Starsport.rs ©

BORJAN ISKRENO ZA MEDIJE IZ KOMŠILUKA: „Zvezdaš sam od malena, sukob sa Dekijem je prošlost“!

Objavljeno: 08.04.22 u 20:55

Golman otvoreno o brojnim stvarima!

Dugogodišnji golman i kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, govorio je za hrvatski Indeks o brojnim stvarima, očekivanjima na Svetskom prvenstvu, sukobu sa Dejanom stankovićem, a i spornim izjavama vezanim za njegovo mesto rođenja.

– Poštujem svakoga, u Hrvatskoj imam nekoliko prijatelja za koje bih ruku u vatru stavio. Puno puta su mi u životu pomogli, kao i ja njima. Čim smo izvukli Hrvatsku, odmah su me zvali, pitali su me za karte, poželeli su mi sreću te su mi skrenuli pažnju zbog nekih mojih ranijih izjava. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Hrvatske. To je reprezentacija koja ima niz velikih igrača, Modrić, Perišić, Vida, da ne nabrajam dalje. Ne gledam ko je ko i ne zanima me ovo što mediji pišu. Provokacija s moje strane neće biti, a nadam se ni s njihove. Tu smo da igramo fudbal, a ne da se bavimo politikom – rekao je Borjan i dodao:

 Prošlo je 30 godina od rata, mislim da je vreme da se i s jedne i s druge strane prekine s tom pričom. Ja to gledam ovako: oni stariji, koji su prošli te događaje, znaju što je bilo, a mlađi, koji pojma nemaju o tome, danas to komentarišu. Ne mogu da kažem ni dobro ni loše ni za jedne ni za druge, ako razumete što hoću da kažem. Ne želim da ulazim više u te priče, ali samo ću da kažem da sam ponosan na to gde sam rođen i uviek ću se ponositi time. Tako su me odgojili, ali poštujem svačije mišljenje.

goalkeeper Milan Borjan celebrates
Fudbal-Kup Srbije Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Radnicki Nis
Beograd, 16.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Potom je rekao da je vreme da se rat stavi u zaborav.

– Napokon više da taj rat stavimo u zaborav i da krenemo da gledamo kroz mir. Ponavljam, u Hrvatskoj imam par prijatelja za koje bih dao krv, za koje bih dao ruku. Kućni smo prijatelji, zovu me često da dođem kod njih. Bio sam dole nekoliko puta. Uživali smo. Stvarno nema potrebe da se dižu tenzije. Igram za Kanadu, ta je zemlja pružila puno toga mojoj porodic, a ja to vraćam kroz fudbal. Dosta mi je da sve gledamo kroz priče o Srbiji, Hrvatskoj, Bosni… Želim mir, želim da svi uživamo i da se radujemo fudbalu. Želim da se sportisti bave sportom, a ne politikom. Neka se političari bave politikom.

Komentarisao je i šanse Orlova u Kataru:

– Imaju odlične šanse, mada imaju jako tešku grupu. Imaju fenomenalne igrače, Piksi je u ekipu doneo drugačiji mentalitet, imaju sad potrebnu hemiju, a to su pokazali i u kvalifikacijama. Nije lako pobediti Portugal na njegovom terenu. Želim im svu sreću. Srbija je uvek imala jaku reprezentaciju, ali uvek bi im nešto nedostajalo. Stvar je bila u mentalitetu i hemiji u svlačionici. Piksi je to sjajno složio i mislim da sad mogu da naprave jako lepe stvari na SP.

goalkeeper Milan Borjan
Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Ludogorets Razgrad
Beograd, 25.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

A za kraj i o sukobu sa Dekijem:

– To je završena priča. Dejan i ja imamo sad odličan odnos, jurimo duplu krunu, a to se vidi i na terenu. Sve što je bilo ostavili smo iza sebe, jedino je Zvezda važna. Što se tiče ponuda, razmišljao sam o tome pre. Sa Zvezdom imam ugovor još godinu dana i ponudili su mi novi. Videćemo kako ćesezavršiti pregovori. Tu sam, dobro mi je u Zvezdi, zvezdaš sam od malena i videćemo što se biti dalje. Imam neke ponude iz MLS-a i na upravi je da odluči hoće li me pustiti ili ostajem na Marakani – zaključio je Borjan.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter