0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot/Sport Klub

PREDSEDNIK SRBIJE GOVORIO O POTEZU U KAUNASU: To je samo stvar kluba!

Objavljeno: 07.04.22 u 23:23

Govorio je i o SP u atletici.

Predsednik Srbije govorio je o brojnim stvarima, a među njima i o Svetskom prvenstvu u atletici koje se održalo u Beogradu sredinom marta, kao i o skandalu u Kaunasu.

– Ne možemo mi da se mešamo u individualne odluke pojedinih sportista ili sportskih klubova. Ono što je naše je šta će savez da donese kao odluku – rekao je on

Takođe se dotakao i atletike.

– Evo kako je to izgledalo ovde. Mi smo organizovali atletsko Svetsko prvenstvo i nisam se mešao ni u šta. Nisam išao ni na otvaranje da mi ne bi rekli da sam se dičio novom atletskom dvoranom i svim ostalim. Kosovo pod zvezdicom, takozvano, ili kako hoćete, nema atletičare za taj rang. Međutim, izmislili su u toj nekoj federaciji da im omoguće da dođe u Beograd neko od njihovih sportista tek toliko da bi se pojavila kosovska zastava ovde, takozvana kosovska zastava. Mi smo izbegli sve zastave, nije bilo ničega, a onda je cela igra bila u tome… Jer, u čemu je suština. Ako mi odbijemo gostoprimstvo, tog sekunda nećemo više nikada da budemo domaćini ni za jedno takmičenje, izbaciće nas sa Olimpijskih igara za naredne četiri godine odmah.

Kraj tog dela razgovora bio je ponovo posvećen potezu košarkaša Crvene zvezde u Litvaniji.

– To je klupska odluka. Što se reprezentacije tiče, morali bismo da donesemo odluku – potom je na pitanje nastavio da li će ta odluka biti stavljena pred Srbiju.

– Skoro sam siguran u to.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter